Kvinnen som er i begynnelsen av 20-årene, møtte i tingretten forleden. Hun var tiltalt for å ha skadd en annen med «særlig farlig redskap».

Det var i natt i juni i fjor kvinnen skal ha kastet et glass i ansiktet på en annen gjest ved utestedet Uptown Bar. Fornærmede måtte til legevakta og sy flere sting. Hun ble sykemeldt etterpå.

Malvikkvinnen nektet straffskyld da hun møtte i tingretten.

Frifunnet

Ut fra forklaringene til vitnene som ble hørt, var det vanskelig for retten å finne ut hva som egentlig hadde skjedd. Alle innrømmet at det var knuffing og amper stemning foran bardisken på utestedet

Tingrettens flertall, de to legdommerne, mente all tvil skulle komme tiltalte til gode. De fant det ikke bevist at kvinnen hadde kastet glasset slik det ble beskrevet. De gikk for frifinnelse.

Fagdommer hadde en annen vurdering av bevisene, men ble nedstemt. Dommen ble derfor frifinnelse for anklagen om legemsbeskadigelse.

Må betale erstatning

Malvikkvinnen ble likevel dømt til å betale 2.086 kroner i erstatning til fornærmede. Dette var utgifter hun måtte betale etter skaden. Tiltalte ble også dømt til å betale 5.000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Retten bemerker at mens beviskravene er veldig sterke i en straffesak, vil spørsmålet om erstatning måtte vurderes på en annen måte. Her er ikke beviskravene like sterke. Det er nok at retten mener det er stor sannsynlighet for at kvinnen hadde påført fornærmede skade.