E14 mellom Flora og Meråker ble stengt natt til mandag etter at det gikk to ras. Det ene raset gikk ved Kvassråsmoen, like ved kommunegrensa. Det andre ved Reinåa.

Veien ble åpnet for trafikk igjen mandag ettermiddag, men var stengt fra klokka 22 mandag til klokka 06 tirsdag morgen.

Styrker beredskapen

Rune Eian i kommunikasjonsstaben i Statens vegvesen opplyser til Stjørdalens Blad at det er en løpende vurdering om E14 stenges på samme tidspunkt i kveld og i natt. Nå er det manuell dirigering på stedet.

Politiet styrket beredskapen i Meråker natt til tirsdag. Det samme skjer hvis veien blir stengt tirsdag kveld.

– Vi jobber med å finne de best mulige beredskapsløsningene når E14 eventuelt blir stengt igjen. Vi har også en stor usikkerhet knyttet til værvarslet. Det er meldt mye regn fra onsdag ettermiddag, sier stjørdalslensmann Marit Helene Stigen.

Stjørdalslensmann Marit Helene Stigen vurderer ulike beredskapsløsninger hvis E14 blir stengt igjen. Foto: Lars Sørnes (arkiv

Mellom 40 og 50 mm nedbør

Meteorologisk Institutt forventer mellom 40 og 50 mm nedbør enkelte steder i Trøndelag fra onsdag ettermiddag til fredag, skriver NRK.

– Det er absolutt verdt å holde øye med situasjonen, sier meteorolog Gunnar Livik.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er forberedt på mer flom og ras.

– Nå har vi oppmerksomheten rettet mot slutten av onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Det meldes en hel del nedbør og varme og vi forventer litt av det samme vi har sett, sier regionsjef Kari Øvrelid til NRK.