Bilføreren ble knepet to ganger for promillekjøring. En gang i september i fjor og en gang i februar i år.

Mannen som er i begynnelsen av trettiåra, møtte i tingretten forleden og sa seg skyldig i promillekjøring. Han erkjente straffskyld og var rede til å ta sin straff. Han aksepterte at saken ble ført som en enklere tilståelsessak. Det fikk han «rabatt» for da straffen ble utmålt.

Stort alkoholproblem

I retten vedgikk stjørdalsmannen at han har et stort alkoholproblem. Han er også dømt for promillekjøring tidligere i 2011.

Stjørdalingen vedgikk at han var full da han ble stoppet av politiet under en trafikkontroll i Malvik i september i fjor. Han hadde også drukket da han ble stoppet under en kontroll i Melhus i februar i år. Denne gangen viste blodprøven en promille på 2,40.

Tingretten vurderer det slik at stjørdalsmannen er i målgruppen for personer som må gå gjennom et program mot promillekjøring. Det hadde siktede også sagt seg villig til.

Konklusjonen ble fengsel i 45 dager. Men stjørdalsmannen slipper å sone straffen. Betingelsen for å slippe, er at han går gjennom programmet mot ruskjøring i regi av kriminalomsorgen. Det ble også satt som betingelse for å slippe å sone at stjørdalingen ikke begår nye lovbrudd i prøvetida på to år.

Vanskelig økonomi

Normalt skal de som blir dømt for promillekjøring, også ilegges kraftige bøter. Påtalemyndigheten hadde antydet en bot på 50.000 kroner.

Stjørdalingen forklarte retten om sin meget vanskelige økonomi. Det skyldes både samlivsbrudd og det faktum at han ikke lenger har førerkort. Han er avhengig av førerkort for å kunne utføre jobben sin. Mannen har nå redusert arbeid og inntekt fordi han ikke lenger kan kjøre bil.

Dette ble bekreftet av arbeidsgiveren som stilte som vitne under rettssaken.

Tingretten konkluderte derfor med at en bot på 15.000 kroner ville være passende.

Ikke bil mer

Men det blir lenge til stjørdalingen får kjøre bil igjen. I prinsippet ble han fradømt retten til å kjøre bil på livstid. Men han kan søke om å få kjøre opp igjen om noen år.