Nord Universitet i Stjørdal har i en periode jobbet med å få godkjent en flytting fra Evja til nye lokaler i Tangen Nærinsbygg på Tangen. I dag, torsdag, ble flyttingen formelt godkjent. Da ble leiekontrakten underskrevet, og den gjelder i første omgang for 10 år fram i tid.

Fra 1. august neste år vil universitetet være lokalisert i Aibels gamle lokaler på Tangen. Det betyr at Stjørdalsavdelingen flytter fra sine nåværende bygninger til andre siden av byen.

- Plasseringen er sentral. Vi trenger moderne lokaler med økt kapasitet.  Det er viktig å ha arealeffektive og tidsriktige bygg tilpasset universitetets aktivitet og formål, sier direktør Beate Aspdal ved Nord universitet i en pressemelding fra universitetet.

Skal tilpasse lokalene

Tiden før innflytting brukes til tilpasning av lokalene for å kunne imøtekomme de behovene universitet har.  Aspdal vektlegger mulighetene til å håndtere flere samlingsbaserte studier, både med tanke på den sentrale beliggenheten og formen lokalene vil få. Denne flyttingen vil tjene Nords behov i lang tid framover.

- Vi er veldig fornøyde med denne avtalen. Nord universitet er en solid leietaker som gir oss forutsigbarhet. De har store visjoner som kan føre til videre vekst, og vi er veldig interesserte i å imøtekomme deres ønsker for lokalene, sier styreleder Edgar Skjervold i Tangen Næringspark.

Leieavtalen mellom Nord universitet og Tangen Næringspark er undertegnet. F.v. ved bordet: Direktør Beate Aspdal i Nord universitet, styreleder Edgar Skjervold i Tangen Næringsbygg, økonomisjef Tomm Sandmoe i Nord universitet og daglig leder Rune Mikaelsen i Tangen Næringsbygg. Foto: Ingunn Nesset

Skjervold vil også trekke fram byggets sentrale plassering i forhold til kommunikasjon.

- Dette er en vinn-vinn situasjon. Den sentrale beliggenheten er én ting, og mulighetene i området en annen. Bygget ligger i sjøkanten, og det er et flott turområde rundt her. Store og viktige bedrifter i Stjørdal er også lokalisert i dette området, sier Skjervold.

Kapasitet på 600 studieplasser

Avtalen som ble signert denne uken, omfatter 4800 kvadratmeter, og gir en kapasitet på 600 samtidige studentplasser. Nord universitet har etter fusjonen valgt å opprettholde strategien for studiested Stjørdal. Dette innebærer blant annet en økt satsing på etter- og videreutdanning. Med alle de kommunikasjonsmessige fortrinnene som fører med beliggenheten, ligger alt til rette for flere samlingsbaserte studier i tillegg til den godt etablerte trafikklærerutdanningen.

- En samlokalisering med andre kunnskapsorganisasjoner som Kongsberggruppen og Helse Midt vurderes også som fordelaktig. Samlokalisering viser seg på andre universitet å bli mer og mer bli foretrukket da man blant annet deler på fellesarealer og fellestjenester. Det er i tillegg kompetanse- og utviklingsmessige fordeler forbundet med å være samlokalisert med viktige og sentrale kunnskapsorganisasjoner i Nord-Trøndelag, sier Aspdal.

Det er snart et år siden Nord universitet ble etablert etter fusjonen mellom Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna. En av målsettingene ved fusjonen er å bidra til vekst, både for universitetet og regionene de er i.

Tidligere HiNT har vært etablert i Stjørdal siden 2004 i lokalene som ble bygd og tilpasset for Statens Trafikklærerskole i 1998. Utviklingen har vært stor de siste 25 årene, og universitetet er klar for å starte en ny etappe i lokaler som er mer tilpasset dagens behov og aktivitet.