Tolletaten og politiet hadde en samarbeidskontroll søndag 27. november. Passasjerer på «buss for tog» på Hegra stasjon ble kontrollert. Bussen kom fra Storlien.

Det ble funnet mindre mengder hasj og sju narkotiske tabletter på en mann i 30-årene fra Sør-Trøndelag.

– Mannen ble tatt med til Trondheim lufthavn Værnes for videre kontroll, forteller seksjonssjef for tollmyndighetene på Værnes, Hallgeir Bjørvik.

I koffertene

Det viste seg at vedkommende hadde med både narkotika og doping i koffertene.

  • 300 narkotiske tabletter blant øvrig bagasje i en liten koffert.

  • 196 narkotiske tabletter gjemt i en sko i en stor koffert.

  • 9 hetteglass med doping i 3 esker i en stor koffert.

– Ytterligere kontroll av en av de store koffertene avdekket at det var gjemt narkotiske tabletter i begge rørene til koffertens håndtak. Det var 239 tabletter i det ene røret, mens det var 233 tabletter i det andre, sier Bjørvik.

Tolletaten beslagla til sammen 0,7 gram hasj, 9 hetteglass doping og 976 narkotiske tabletter. Forholdet er anmeldt til politiet.

– Mannen opplyste at han hadde reist med fly fra Alicante til Stockholm, og videre med fly til Østersund. Fra Østersund hadde han reist med tog til Storlien og buss derfra.

– Grov narkotikaforbrytelse

Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor opplyser at mannen har erkjent forholdet.

– Dette er en grov narkotikaforbrytelse. Cirka 1.000 slike tabletter tilsvarer mellom sju og åtte kilo hasj etter omregning, sier Sparby.

Politiet har opprettet straffesak og venter på analyse av tablettene, som ifølge etterforskningslederen var på 200 milligram.