– Jeg har alltid hatt lyst til å være Lucia, sier 11 år gamle Annic Kriens. Hun er den korpsets medlemmer har valgt til å lede ternene under det tradisjonelle Lucia-konserten i år. Da skal hun få den ekte lyskronen på.

Med forsterkning

For andre gang går konserten til Halsen skolekorps i Vektersalen i Kimen. Nytt i år er at også Halsen Musikkforening medvirker.

Annick forteller at hun øver på å lese opp legenden høyt før prosesjonen. Det er det hun er mest spent på. Å lede Lucia-toget bare gleder hun seg til. Det skal gå helt greit.

Spiller og driller

Annick spiller tverrfløyte i korpset. Dessuten driller hun.

Korpset øver ved Stokkan Ungdomsskole. Utøverne har akkurat stått i pølsekø. Uten mat og drikke duger heltene ikke. I den store inngangshallen ligger klær og instrumenter utover bordene. Noen tålmodige foreldre sitter og venter, og inne fra gymsalen høres korpsmusikk.

Forventningsfull

Bart Kriens, Annics pappa er leder av Halsen skolekorps. Han er forventningsfull til konserten søndag, og det håper han også publikum er.

Nyinnøvde julesanger

– Det blir tradisjonelle julesanger første halvdel, og etter pausen blir det musikkinnslag med både korpset og Halsen musikkforening. Vi har fine nyinnøvde sanger Jeg tror det blir sjarmerende og ordentlig fint å høre på. Dessuten har vi med drilltropp, forteller Bart Kriens.