15. desember vedtok styret i Malvik-Bladet og Stjørdalens Blad å fusjonere Malvik-Bladet og Stjørdalens Blad. En gang i løpet av første kvartal 2017 blir de to avisene til en.

– Folks medievaner har endret seg og da må også vi endre oss. Jeg er overbevist om at en sammenslåing vil gi leserne et bedre produkt. Vi blir mer slagkraftige, sier Yttervik.

En ekstra utgave i Malvik

I dag kommer Malvik-Bladet ut to ganger i uka og Stjørdalens Blad tre ganger i uka.

– Med en sammenslåing vil abonnentene i Malvik få avis tre ganger i uka. Dette er i realiteten en satsing i Malvik i en tid hvor mange andre aviser går ned i frekvens. Vi har snakket mye med leserne det siste året, spesielt i Malvik, og det har gitt oss mange tilbakemeldinger av stor verdi. Det er ingen hemmelighet at det er tøffe tider i mediebransjen. En sammenslåing vil frigjøre ressurser til å lage bedre lokaljournalistikk, sier Yttervik.

Satser digitalt

Folk leser nyheter annerledes enn tidligere. En felles avis vil satse ytterligere på det digitale.

– Vi har fortsatt stor tro på papiravisen og skal lage tre gode nyhetsaviser i uka. Samtidig vet vi at de som er interesserte i lokale nyheter forventer å lese de overalt til alle døgnets tider, også på mobil og nett. Med en felles redaksjon og et felles produkt får vi også mulighet til å satse mer digitalt, sier Yttervik.

Skal fortsatt være nær

– Selv om det blir én avis vil vi fortsatt ha stort fokus på lokalt stoff. Det er viktig at avisen som kommer oppleves som nær for leserne, og at avisen fortsatt kan være det lokale limet i sine dekningsområder, sier Yttervik.