Rådmann Anne Kathrine Slungård ledet onsdag sitt første politiråd i Stjørdal. Det fant sted på hennes kontor i rådhuset.

– Jeg er imponert. Det er et mønstersamarbeid mellom flere aktører i kommunen og det gir beviselig effekt både på kriminalutvikling og forebyggende arbeid. Dette samarbeidet skal videreføres og videreutvikles, sier Slungård.

Strategisk møte

Politiråd er et strategisk møte der man diskuterer saker på tvers av etatene.

– Jeg har store forventninger til at vi fortsetter det gode samarbeidet. Vi må ikke hvile, men følge opp viktige saker som har stor betydning for innbyggerne, sier lensmann Marit Helene Stigen.

Aktørene diskuterer felles utfordringer som kommunen står overfor. Bortsett fra Slungård og Stigen deltok varaordfører Ole Hermod Sandvik, Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforum, SLT-koordinator Kari Christensen og juridisk rådgiver Preben Dahle.

– Den viktigste jobben politiet gjør, er forebygging. Vi må ikke glemme samfunnsoppdraget vårt. For meg som lensmann er rådmannen og det administrative apparatet, sammen med den politiske ledelsen, en veldig viktig samarbeidspartner, sier Stigen.

Hun understreker viktigheten av å ha en SLT-koordinator i kommunen, og roser jobben som Kari Christensen gjør.

Utarbeidet det første politirådet

Anne Kathrine Slungård er ikke ukjent med denne type møteform. Da hun var ordfører i Trondheim satte hun seg ned sammen med politimester Per Marum og utarbeidet en modell for det aller første politirådet i landet.

– Det var en pilot som vi anbefalte videre. Det er veldig gledelig å se at det er et organ som er nyttig og effektivt i Stjørdal. Kjempebra, sier Slungård.