Laanke Gartneri har i lang tid vært førstevalg hos mange når de skulle gå til innkjøp av blomster. Men slik er det ikke lenger, etter at flere og flere av matbutikkene har utvidet sitt sortiment.

– Vi merker godt at matbutikkene har økt fokus på blomster. Dette gjelder særlig avskårne blomster og sesongplanter som blant annet julestjerne, sier daglig leder ved Laanke Gartneri, Sylvia Hansen.

– Gjelder ikke bare oss

Hansen tror ikke denne utfordringen er enestående for bare dem. Hun er sikker på at andre gartneri også opplever det samme.

– Vi har tatt ned produksjonen av julestjerner hvert år de siste fire-fem årene. Det samme også med andre planter. Når folk kan handle planter når de er på matbutikken, velger mange den løsningen. Vi klarer heller ikke å konkurrere med dem på pris, til det blir vi for små.

– Hva må dere gjøre for å ha livets rett?

– Vi har selvsagt et bredere utvalg enn matvarebutikkene, og har selvsagt flere sesongvarer og større planter. Dessuten har vi blomsterdekoratører som lager butikker og sammenplantninger til spesielle anledninger. Men vi er nok nødt til å tenke litt nytt i framtida. Både når det gjelder produkter og hvordan vi kan få levert produktene våre, avslutter Sylvia Hansen.