Rådmann Anne Kathrine Slungård ber nå stjørdalspolitikerne om å presisere hvordan skolevedtaket skal forstås.

Budsjettvedtaket som innebærer at grendeskolene i Flora, Forradal og Skjelstadmark skal legges ned, har skapt sterk motstand blant bygdefolket. Det mobiliseres nå mot at vedtaket skal gjennomføres.

I formannskapet på torsdag kan det være duket for enda en ny runde i den opphetede skolediskusjonen i Stjørdal.

Ber om tolkning

Rådmannen og hennes fagstab ønsker ikke å trå feil i denne politisk betente saken. Derfor gir rådmannen nå politikerne i formannskapet beskjed om hvordan de tolker oppdraget som rådmannen har fått.

Vedtaket fra kommunestyret består av til sammen 16 forskjellige punkter som rådmannen skal jobbe videre med utover våren.

Plan i april

Politikerne har bedt rådmannen legge fram en helhetlig plan for skolene i Stjørdal i april. I saksframlegget som legges på bordet til politikerne i formannskapet på torsdag, karakteriserer rådmann Slungård arbeidet som skal gjøres, som komplekst.

Rådmannen og hennes utredere ønsker derfor å være sikre på at politikerne får skikkelig svar på utredningene de etterspør.

I saksframlegget lister rådmannen opp sine tolkninger og presiserer hvordan fagfolkene i rådhuset vil jobbe fram mot planen som skal legges på boret i april.