En mann i 50-årene fra Stjørdal ble pågrepet i dag, mandag. Politiet mistenker at mannen har lastet ned ulovlige bilder og filmer av barn under den seksuelle lavalder.

– Så langt er det ikke noe som tyder på at det er snakk om mer enn nedlasting, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Dark Room

Overgrepsbildesaken i Stjørdal knyttes til politiets omfattende Dark Room-operasjon.

En spesialgruppe i Vest politidistrikt opplyste i fjor vinter at minst 51 personer var involvert i et stort overgrepsnettverk.

De er siktet for å ha delt bilder og video av grove overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder, og noen er også siktet for fysiske overgrep.

Har funnet bilder

– Dark Room-etterforskningen viser at den kan ha forgreininger til Stjørdal. Vi ble anmodet om å ta over og forfølge saken, og mandag gikk vi til aksjon mot en adresse, forteller Sparby.

IKT-avdelingen er i gang med å gå gjennom stjørdalsmannens PC.

– Det er funnet bilder som kan anses som ulovlig bildemateriell. Vi vet mer om omfanget i løpet av neste uke, sier Annar Sparby.

– Hvilke bilder er det snakk om?

– Det vil jeg ikke si noe om nå. Vi mistenker at mannen har fått bildene av andre i nettverket og lastet dem ned på sin egen PC.

Løslatt etter avhør

Stjørdalsmannen har status som siktet. Han ble løslatt etter avhør mandag ettermiddag.

– Hva har han sagt i avhør?

– Det vil jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

Ifølge Sparby er mannen ukjent for politiet fra tidligere.