Stjørdalsmannen, som er i 60-årene, er tiltalt for seksuelle krenkelser mot fire unge jenter som på den tiden var i alderen 10–13 år.

– Alvorlige forhold

Ifølge tiltalen skal han ha bedt jentene om å kle av seg og utføre seksuelle handlinger. Dette skal ha skjedd via et chatteprogram på Internett.

– Det er snakk om alvorlige forhold. Mannen har utgitt seg for å være en tenåringsgutt og forledet jentene til å gjøre ting foran kamera, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand i Trøndelag politidistrikt. Hun er aktor i saken, som kommer opp for retten i løpet av våren.

Strafferammen er inntil seks års fengsel, opplyser Sand.

Forsvarsadvokaten til stjørdalsmannen, Kjell Horseng, forteller at hans klient stiller seg uforstående til anklagene.

– Han benekter at han har gjort det han er tiltalt for, sier Horseng til Stjørdalens Blad.

Sporet IP-adresse

Jentene kommer fra Oslo, Larvik og Kirkenes. De to yngste jentene var 10 år da handlingen skal ha skjedd.

Det var sommeren i 2015 at politiet begynte å nøste i saken etter at en bekymret mor i Oslo tok kontakt.

– Hun oppdaget hva dattera hadde skrevet på chatteloggen på Skype. Ved nærmere søk på den aktuelle PC-en, fant politiet ut hvilken IP-adresse som hadde vært i kontakt med jenta. Den ble sporet til en husstand i Stjørdal, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Politiet i Stjørdal fikk en anmodning om å bistå Oslo-politiet i saken. Samme sommer gikk politiet til aksjon i Stjørdal og beslagla mannens datautstyr.

Ifølge etterforskningsleder Sparby var alt slettet på PC-en. IKT-avdelingen ved lensmannskontoret fikk i oppgave å gjenskape noe av de slettede elementene.

– Da kom det fram informasjon om at det var opprettet kontakt med flere jenter rundt om i landet, som kunne knyttes til IP-adresse og brukernavn tilknyttet mannens PC. Ved kartlegging klarte man å finne opplysninger som knytter dem sammen, mener Sparby.

Ikke annen kriminalitet

Politiet har ikke avdekket annen type kriminalitet i etterforskningen. Det skal kun ha foregått over nettet.

– Jentene har aldri sett bilder eller video av mannen. Det har kun vært motsatt vei, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.