Politiet etterforsket i 2016 tre grove narkotikasaker i Meråker. Året før var antallet alvorlige saker ned i null.

- Den ene saken er relatert til grense og var et samarbeid mellom politiet og toll. De to andre er knyttet til beslag gjort på adresser i kommunen, sier driftsenhetsleder i Værnesregionen, Marit Helene Stigen.

Markant økning

På en pressekonferanse ved Stjørdal lensmannskontor onsdag la politiet fram statistikken for fjoråret. Oversikten viser en markant økning i antall narkotikasaker i Meråker. I 2016 ble det gjort totalt 17 narkotikabeslag, mot fire i 2015. Ifølge Stigen dreier det i hovedsak seg om hasj og amfetamin.

Nedgang i fylket

De aller fleste politidistriktene i Norge opplevde en liten nedgang eller omtrent uendret antall narkotikasaker fra 2015 til 2016. I stjørdalsdalføret er situasjonen stikk motsatt. I Stjørdal kommune er det registrert totalt 117 narkotikasaker i 2016. Det er ti flere enn året før.

Driftsenhetsleder Stigen forklarer økningen med at politiet bevisst valgt å prioritere narkotikakriminalitet i området.

- Svaret ligger i vår aktivitet. På bakgrunn av informasjon vi har og får har vi valgt å prioritere narkotikasaker. Vi mener dette fungerer forebyggende. Det å forhindre at folk utvikler bruk i ung alder. Det er en bevisst strategi fra politiet og kommunens side, sier Stigen

Resultat av reformen

Hun legger til at også vaktsamarbeidet mellom de seks kommunene i distriktet og politireformen har spilt en vesentlig rolle.

- Det handler også om at vi er ute og mer på hjul. Det har blitt gjennomført flere ransakinger og dermed også produsert flere narkotikasaker. Ting henger sammen, dette er et resultat av reformen, sier hun.