Tolletaten gjennomførte en ordinær kontroll på Nabotåget mellom Hell og Meråker tirsdag denne uka. Der ble en mann tatt med narkotika i bagasjen.

– Vedkommende hadde 2,5 gram marihuana i et glass i en koffert, og en joint med marihuana i en ryggsekk. I tillegg ble det funnet noe brukerutstyr, sier seksjonssjef Bjørn Arild Sørli i Tollregion Midt-Norge.

Mannen er i 20-årene og kommer fra Paraguay. Han reiste med toget fra Trondheim og var på vei ut av landet da tollerne slo til.

Sendt hjem

Ifølge politileder på Trondheim lufthavn Værnes, Tore Sparby, vedtok mannen et forelegg.

– I avhør opplyste han om at han bruker marihuana tre-fire ganger i uka, sier Sparby.

Politiet opprettet et bortvisningsvedtak samme dag som mannen ble tatt på toget. Vedkommende ble holdt i arresten til onsdag før han ble sendt med fly til Oslo, der Politiets utlendingsenhet (PU) holder til.

– PU sørget for at mannen ble sendt til hjemlandet senere på dagen onsdag, sier Tore Sparby.

I 2016 opprettet politiet i Værnesregionen totalt 19 bortvisningssaker, mot 7 året før.

– Vi jobber mer aktivt med bortvisninger nå, og flere har kompetanse på det, forteller Sparby.

– Viktig signal

Stjørdalslensmann og driftsenhetsleder i Værnesregionen, Marit Helene Stigen, opplyser at politiet har jobbet med å effektivisere prosessen med bortvisninger de siste årene.

– Det er viktig ressursmessig, samtidig som det er et viktig signal til samfunnet. Vi tar det på alvor, understreker Stigen.

Hun nevner også at samhandlingen med andre etater betyr mye i arbeidet. Stigen forventer at antall bortvisninger vil øke også i 2017.

– Det er en naturlig utvikling når vi øker kompetansen på fagfeltet.

Politiet i Værnesregionen opprettet for øvrig 13 utvisningssaker i 2016. Tallet i 2015 var 12.