Kim Odin Hallem Solvang starter opp Rød Ungdom i Stjørdal. Foto: Bjørn Fuldseth
(Foto: Foto: Bjørn Fuldseth)

Kim Odin Hallem Solvang starter opp Rød Ungdom i Stjørdal. Foto: Bjørn Fuldseth Foto: Foto: Bjørn Fuldseth

Vil dra igang Rød Ungdom

Kim Odin (15) kjenner på et voksende politisk engasjement. Partiet Rødt appellerer mest. Nå vil han dra i gang Rød Ungdom.

– Vet ikke helt hvordan jeg skal starte. Derfor kontakter jeg avisa, for kanskje gjennom avisa å komme i kontakt med andre som vil være med. Vi må være flere, eller noen slik at vi kan diskutere oss fram til hvordan vi skal klare å komme skikkelig i gang, sier Kim Odin Hallem Solvang.

Kommer fra Verdal

Kim Odin er elev på 10. trinnet ved Halsen ungdomsskole. Han er fersk i denne 10. klassen, kom inn der etter de første ungdomsskoleårene på Verdal. Han er oppvokst på Ytteråsen, bor nå like øst for Stjørdal sentrum.

– Nå handler det om at jeg ønsker å få i gang Rød Ungdom. Jeg har vært i kontakt med flere i Rødt, og får støtte der. De vil bidra for å få i gang et ungdomsparti på Stjørdal. Så nå blir det spennende å se om noen tar kontakt, sier Kim Odin.

Mest enig med Rødt

– Hva er det som opptar deg?

– Jeg har lest en del om flere parti. Det er Rødt som mener mye det samme som meg. Jeg er opptatt av likestilling mellom kjønnene. Jeg mener at en dame som er sykepleier sjølsagt skal, i samme arbeid, ha lik lønn som en mann. Jeg er også for innvandring, slippe flyktningene inn i Norge. Her er jeg uenig med Fremskrittspartiet. Sammen må vi da i Rød Ungdom finne fram til hvordan Norge kan bli bedre i det hele tatt, sier Kim Odin, som nå spent venter på at noen slår følge med han slik at Rød Ungdom snart er en realitet.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Kan ikke love å spare penger

Påtroppende barnevernsleder Lene Rønning kan slett ikke love politikerne noe billigere barnevern.

Hedret med Norges Vels medalje

Jan Ove Ulseth (53) er hedret med Norges Vels medalje etter 30 år ved Møller Bil.

Vil satse på ny Hegra skole

Joar Håve (Ap) og Leif Eggen (V) vil satse på ny stor barneskole i Hegra.

Løy for politiet, må i fengsel

Stjørdalskvinnen må sone i 15 dager.

Nå må Hilde utvide kiosken i kjøpesenteret

Ny og større kiosk kommer ved Malvik Senter.