Kim Odin Hallem Solvang starter opp Rød Ungdom i Stjørdal. Foto: Bjørn Fuldseth
(Foto: Foto: Bjørn Fuldseth)

Kim Odin Hallem Solvang starter opp Rød Ungdom i Stjørdal. Foto: Bjørn Fuldseth Foto: Foto: Bjørn Fuldseth

Vil dra igang Rød Ungdom

Kim Odin (15) kjenner på et voksende politisk engasjement. Partiet Rødt appellerer mest. Nå vil han dra i gang Rød Ungdom.

– Vet ikke helt hvordan jeg skal starte. Derfor kontakter jeg avisa, for kanskje gjennom avisa å komme i kontakt med andre som vil være med. Vi må være flere, eller noen slik at vi kan diskutere oss fram til hvordan vi skal klare å komme skikkelig i gang, sier Kim Odin Hallem Solvang.

Kommer fra Verdal

Kim Odin er elev på 10. trinnet ved Halsen ungdomsskole. Han er fersk i denne 10. klassen, kom inn der etter de første ungdomsskoleårene på Verdal. Han er oppvokst på Ytteråsen, bor nå like øst for Stjørdal sentrum.

– Nå handler det om at jeg ønsker å få i gang Rød Ungdom. Jeg har vært i kontakt med flere i Rødt, og får støtte der. De vil bidra for å få i gang et ungdomsparti på Stjørdal. Så nå blir det spennende å se om noen tar kontakt, sier Kim Odin.

Mest enig med Rødt

– Hva er det som opptar deg?

– Jeg har lest en del om flere parti. Det er Rødt som mener mye det samme som meg. Jeg er opptatt av likestilling mellom kjønnene. Jeg mener at en dame som er sykepleier sjølsagt skal, i samme arbeid, ha lik lønn som en mann. Jeg er også for innvandring, slippe flyktningene inn i Norge. Her er jeg uenig med Fremskrittspartiet. Sammen må vi da i Rød Ungdom finne fram til hvordan Norge kan bli bedre i det hele tatt, sier Kim Odin, som nå spent venter på at noen slår følge med han slik at Rød Ungdom snart er en realitet.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Leter etter forsvunnet surfebrett

Det ligger et sted mellom Storlien og Hommelvik.

Når inn til personer med demens

Ved Halsen sykehjem ser de klare resultater med bruk av musikk.

Elg vandret rundt på E6

Skal ikke ha skapt trafikale problemer med sin vandring nattestid.

– Nå kan helsetilbudet til skoleelevene styrkes

Malvik kommune får ekstra penger fra staten.

Klare for å ta spaden i egne hender

Postivt folkemøte om privatskole i Flora mandag.