- Det er bare å finne fram klisteret eller kjøpe ski med feller så slipper man klager på skismurninga, sier en spøkefull Kristian Gislefoss.

Vått fram til tirsdag

Statsmeteorologen ved Meterologisk institutt kan ikke love knallvær i starten av vinterferien.

- Til og med tirsdag ser det veldig grått ut. Det blir perioder med både regn, sludd og snø. Men snøgrensen ligger på 600-800 meter, så de som er høyt nok, kan få nedbøren i form av snø. Det blir nok våt snø, så det kan sikkert være lurt å ta med seg ekstra tøy, sier Gislefoss.

Bodde i Stjørdal

Han bodde selv i Stjørdal fra han var tre til han var fem år. Da jobbet faren hans, NRKs Kristen Gislefoss, i Trøndelag.

- Jeg hadde nok min første skitur i Stjørdal. Oppe på Remyra. Vi bodde først i terassehusene, men så flyttet vi til Granittveien, mimrer Gislefoss.

Bedre mot slutten av uka

Den lokale tilhørigheten til tross, meteorologen kan ikke gjøre noe med været.

- Det blir verre jo lengre nord i fylket du kommer. Lørdag blir ned veldig vått, med mye lokal nedbør. Det blir ganske vått utover mandag, og så avtar det litt tirsdag, sier Gislefoss.

Temperaturene blir relativt milde i starten av uken.

- Det ser lysere ut mot slutten av vinterferien, og inn mot helgen. Det ser ut til temperaturen vil synke etter hvert. Det blir mindre nedbør og perioder med sol fra onsdag. Så helt gærent blir det ikke, sier han.