– Parkeringskjelleren framstår i helt ny drakt. Det er en oppgradering som har kostet rundt tre millioner kroner, sier senterleder Geir Veie.

Total «makeover»

Kjøpesenteret i Stjørdal sentrum er godt i gang med oppgraderingen av det eksisterende parkeringsanlegget. Kjelleren er på totalt 3.000 kvadratmeter og vil romme 330 parkeringsplasser.

– Det er en total «makeover» og omhandler ny LED-belysning, maling av tak, vegg og søyler, installasjon av et parkeringssystem og et helt nytt asfaltdekke, forteller Veie.

Det nye dekket har gitt noen utfordringer.

– Det har med mykheten som ligger i eksisterende asfaltdekke å gjøre, og krav til framtidige driftskostnader. Vi endte opp med noe som heter Polyurea, og meg bekjent er vi de eneste som bruker det i en parkeringskjeller i landet. Vi ble veldig fornøyd, sier Veie.

Han er også glad for at de får på plass en lysregulert tavle med informasjon om hvor mange ledige plasser det er i de ulike sonene av kjelleren.

Åpner snart

– Når kan parkeringskjelleren tas i bruk?

– Det er skummelt å gi en eksakt dato, men jeg håper vi kan åpne den mot slutten av denne uka, sier Geir Veie.

I forbindelse med utvidelsen av Torgkvartalet, så kommer det også en helt ny parkeringskjeller. Denne vil ha 150 plasser.