Torsdag skrev Bladet om en brutal voldsepisode ved militærporten på Værnes Garnison. En 18-åring fikk skikkelig juling av en 17 år gammel ungdom, og volden ble filmet og lagt ut på sosiale medier. Ifølge politiet var det kun tilfeldigheter som gjorde at det ikke ble alvorlige skader.

Nå etterforsker politiet tre nye voldsepisoder i Stjørdal.

– Det er et knallhardt ungdomsmiljø. De har en intern måte å løse opp i konflikter på, og de tyr til dels til grov vold. Det er bekymringsfullt, sier stjørdalslensmann Marit Helene Stigen.

– Prioritert oppgave

Lensmannen mener det dreier seg om et lokalt oppgjør i et internt miljø.

– Vi har oversikt over både personer og miljø. Det er ikke snakk om blind vold, men forhold som kun knytter seg innad i det spesifikke miljøet, sier Stigen.

Hun understreker at politiet tar saken alvorlig og har stort trøkk i etterforskningen.

– Dedikerte politifolk jobber opp mot dette ungdomsmiljøet. Vi holder på til vi har kommet til bunns i sakene. Det kan ikke fortsette slik. Det handler om å få ungdommene på rett kurs. Sammen med flere aktører jobber vi bredt for å forebygge, sier Stigen.

Tre nye voldsepisoder

Natt til tirsdag ble en 18-åring utsatt for vold i Sandskogan i Stjørdal. Dette er den samme personen som ble banket opp like ved militærporten 1. februar.

– Fire ungdommer i alderen 15-18 år er siktet for kroppskrenkelse. Vi har mistanke om at det var planlagt, men de hevder det motsatte. Det var likhetstrekk med voldsepisoden 1. februar, også denne gangen er det én av ungdommene som filmer det som skjer, sier politiførstebetjent Svein Erik Gjølmesli.

En 16 år gammel ungdom sto for volden. Vedkommende har ifølge Gjølmesli erkjent forholdet.

Fornærmede har smerter i rygg, nakke og kjeve, men skal ikke være alvorlig skadet, opplyser Gjølmesli.

Under etterforskningen fant politiet en film på en mobiltelefon som viser nok en voldsepisode i Stjørdal. Politiet har selv anmeldt saken.

– Vi kjenner identiteten til ungdommene på denne filmen, og saken etterforskes, sier Svein Erik Gjølmesli.

Den tredje voldshandlingen skjedde tirsdag kveld, utenfor svømmehallen i Stjørdal. To 15-åringer ender opp i slåsskamp. Fornærmede blødde og pådro seg tannskader. Gjerningspersonen er siktet for kroppskrenkelse, sier Gjølmesli.

Urovekkende

Lensmann Marit Helene Stigen har tidligere kunnet skryte av at voldstallene går ned i Stjørdal. Hun beskriver de siste hendelsene som urovekkende.

– Vi har ikke hatt slik type vold som har gjentatt seg blant unge folk. Derfor setter vi inn store ressurser nå, sier hun.