Et nytt og alternativt traséforslag til lokalvei mellom Sveberg og Hommelvik legges på politikernes bord i løpet av mars.

En skisse utarbeidet av skogsveiplanlegger Nils Olaf Kyllo fra Skogselskapet i Trøndelag, vurderes nå av administrasjonen i Malvik kommune. Kyllo har utført arbeidet på oppdrag fra gårdbruker Jens Nicolai Jenssen.

Eieren av Halstad gård i Hommelvik vil bli sterkt berørt dersom politikerne velger å realisere det vedtatte trasévalget over eiendommen hans, og har på eget initiativ valgt å engasjere en profesjonell fagperson.

– Går forslaget i reguleringsplanen gjennom vil det få store konsekvenser for gården. Jeg har derfor fått med meg en planlegger for å se på mulighetene, forklarer Jenssen til Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

Jens Nicolai Jenssen har engasjert en skogsveiplanlegger til å utarbeide et traseforslag mellom Brattalia og Hommelvik. Strekningen mellom Brattalia og Sveberg har kommunen allerede forpliktet seg til å bygge. Veilengden er totalt 865 meter. Foto: Nils Olaf Kyllo (illustrasjon

Kortere og billigere

Veiforslaget fra Kyllo starter ved Brattalia og munner ut ved Røde Kors-huset på Grønberg. Den siste strekningen mellom Brattalia og Sveberg har kommunen allerede forpliktet seg til å bygge.

Ifølge Jenssen er den nye traseen vesentlig kortere og betydelig billigere å bygge ut enn de øvrige alternativene.

– Med dette forslaget er det ikke behov for å bygge tunnel i Thoresenberget og bru over Sollielva. Det gjør at veien blir mye rimeligere å realisere, sier han.

Jenssen har oversendt skisseforslaget til rådmannen og leder i politisk utvalg for areal- og samfunnsplanlegging, Bernt-Ole Ravlum.

– Jeg er redd valget av trasé har blitt en prinsippsak for kommunen. Om de virkelig er interesserte i en lokalvei mellom Sveberg og Hommelvik, håper jeg de i det minste er er villige til å se på forslaget, sier han.

Saken fortsetter under faktaboksen.

Legger fram sak

Det bekrefter Frank Johansen at fagfolkene i administrasjonen allerede har gjort.

– Vi har sett på skissen og tegnet den i Autocad (dataprogram, journ.anm.). Vi vil gjøre en vurdering av stigning og kurvatur på traseen og legge fram en sak med innstilling for politikerne i kommunestyret i mars, sier lederen ved virksomhet for areal- og samfunnsplanlegging i Malvik kommune.

Johansen sier det ennå er for tidlig å konkludere, men vedgår at han ser utfordringer med forslaget fra skogsveiplanleggeren.

– Det ser litt krevende ut, men vi vil se på det og komme med en anbefaling, sier han.