Ulvestrid, kommunetvang og politireform kan være saker som har bidratt til at Senterpartiet fosser fram til 11,4 prosent på februarmålingen utført av Ipsos MMI. Store deler av velgermassen har Sp tilsynelatende forsynt seg med fra Arbeiderpartiet, som går tilbake 3,7 prosentpoeng og får 31,6 prosent av stemmene.

I et intervju med Dagbladet i november uttalte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at målet deres er å gå forbi Fremskrittspartiet. På februarmålingen får Frp 14,1 prosent, tilbake 0,7 prosentpoeng fra målingen i januar.

Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 23,8 prosent, KrF fram 0,3 prosentpoeng til 5,2 prosent og Venstre tilbake 0,2 prosentpoeng til 3,5 prosent.

Hadde dette vært valgresultat ville mandatfordelingen på Stortinget blitt 84 plasser til regjeringspartiene og støttepartiene og like mange til en koalisjon av Ap, Sp, SV og Rødt. MDG, som går tilbake 0,7 prosentpoeng og får 2,2 prosent på målingen, ville fått ett mandat og ligget på vippen.

SV går tilbake 1,2 prosentpoeng og dupper under sperregrensa ned til 3,8 prosent på målingen, mens Rødt går fram 1,5 prosentpoeng til 3,0 prosent av stemmene.