Hvert år deler Norsk kulturskoleråd i samarbeid med Norsk Tipping ut 100 stipend á 10.000 kroner til unge kulturtalent over hele landet. Fire ungdommer er nominert fra våre tre kommuner.

Erfaren danser

En av dem er danseren Ina Martine Haugvik fra Saksvik. Hun har danset siden hun var tre år, og går nå sisteåret på Ole Vig videregående skole. Og den unge danseren har allerede planene klare for den videre utdanningen.

– Jeg har søkt på en rekke skoler der jeg kan jobbe videre med dansen. Så det blir spennende å se hva det blir til neste år.

– Hvordan er det å bli nominert til Drømmestipendet?

– Det er selvsagt stas. Det viser at noen har lagt merke til det jeg har gjort, fortsetter en beskjeden Ina Martine.

Men hva en eventuell pris skal brukes til, er hun klar på.

– De skolene jeg har søkt på koster penger, og et slikt stipend vil komme godt med, avslutter Ina Martine.

Sigbjørn Sæbø fra Hommelvik er nominert.

Drill, sang og trompet

De øvrige nominerte fra Malvik, Stjørdal og Meråker er alle gode ambassadører innenfor kulturen og sitt felt.

Trompetisten

Sigbjørn Sæbø

(18) fra Hommelvik har spilt trompet siden han var åtte år. Han har gjennom mange år deltatt i en rekke korps og ensembler og har det siste året kastet seg ut improvisasjonens verden med stort hell. Sæbø tok i mot Malvik Bladets talentpris for 2017.

Kristine Ånstad Arntsen fra Meråker er nominert.

Kristine Ånstad Arntsen (18) fra Meråker er nominert for sine sangferdigheter. Hun har gjennom barne- og ungdomsårene prøvd en rekke instrument, og hun har deltatt en rekke ganger på UKM og andre musikalske prosjekt. Hun er nå elev ved musikklinja ved Ole Vig videregående skole.

Thea Hanssen fra Skatval er nominert.

Thea Hanssen (16) er aktiv innen drill. Skatvalsjenta startet sin drillkarriere i skolemusikken som åtteåring. Har en rekke NM-medaljer i drill og har representert Norge i flere internasjonale mesterskap. Er tatt ut til en nasjonal tropp på 10 utøvere som har satt seg som mål å vinne VM på Lillehammer i 2018.

Hvem som får de 100 stipendene blir offentliggjort i månedsskiftet mai/juni. Dette avgjøres av en egen jury som nå skal finstudere alle de nominerte fra hele Norges land.