Servitørlærling Maria Moldver ble nummer tre i helgas norgescup.

Det til tross for høy feber og sykehusinnleggelse.

Saksvikjenta og lagkamerat Jon Skaset Mølmen deltok fredag og lørdag i norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. Det endte med bronse for duoen fra den anerkjente Oslo-restauranten Statholdergaarden.

– Det synes jeg er bra med tanke på at jeg fikk 40 i feber underveis, sier Moldver på telefon til Bladet mandag ettermiddag.

Gikk glipp av bankett

Servitørlæringen følte seg fin under hele semifinalen fredag. På finaledagen ble 19-åringen skikkelig syk.

– I 11-12-tida måtte jeg ta febernedsettende for å kunne fortsette konkurransen. Da vi var ferdige rundt klokka 16 gikk jeg umiddelbart og la meg på hotellrommet. Etter noen timer gikk jeg ned for å få med meg banketten der vinnerne ble kunngjort, men måtte gå opp igjen etter ti minutter, forteller hun.

Ble oppringt om resultatet

Utpå kvelden ble Moldver vekket av en telefon fra en av de andre deltakerne.

– En av kokkelærlingene ringte og fortalte at jeg hadde tatt bronse. Akkurat da brydde jeg meg ikke i det hele tatt, forteller malvikjenta til lokalavisa.

Ble innlagt

Lørdag kveld hadde Moldver så høy feber at hun valgte å oppsøke legevakta. Det endte med sykehusinnleggelse og full sjekk.

– Legene tror jeg enten har kyssesyke eller streptokokker. Det er det jeg vet så langt, sier hun.

Fokus på å bli frisk

Da Bladet tok kontakt tirsdag ettermiddag hvilte malvikjenta ut på sofaen i leiligheten i Oslo. Den strålende prestasjonen fra helgas konkurranse har hun ikke orket å reflektere særlig over.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Fokuset nå er å bli frisk, sier hun.

42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger fordelt på 32 tomannslag deltok i helgas mesterskap. Vinnerne gikk videre til nordisk mesterskap i Finland.