Den som har jobben som skatteoppkrever og kommunekasserer, skal ikke være en fjern figur på et urbant kontor i Stjørdal.

Skattefuten i Meråker skal sitte i Meråker.

Basta!

Dette er Meråker kommunestyres klare mening.

Uspiselig

- Jeg gir ikke min støtte til noe forslag om å nedlegge kompetansearbeidsplasser i Meråker kommune, forkynte Egil Haugbjørg (V) tydelig i kommunestyret.

- Helt enig! Det kjennes ikke godt å flytte flere stillinger ut av bygda, fastslo Eline Lello (Sp) da kommunestyret diskuterte hva de skal gjøre med stillingen som kommunekasserer og skatteoppkrever.

Sårbart

Situasjonen er denne: Kjell Almåsbakk, kommunekasserer og skatteoppkrever i Meråker, blir pensjonist fra 1. april. Værnesregionen har tilbudt Meråker å bli med i samarbeidet som kommunene Stjørdal, Selbu, Tydal og Malvik har for å gjøre jobben som kommunekasserer og skatteoppkrever.

Rådmannen har argumentert med større fagmiljø, problemer med å rekruttere fagfolk og at Meråker blir mindre sårbar om man blir med i dette samarbeidet.

Ingen "Plan B"

Hele kommunestyret er innstilt på å lyse ut stillingen som kommunekasserer og skatteoppkrever i Meråker. Men hva gjør man hvis det ikke melder seg søkere til jobben - eller gode nok søkere? Skal man da banke på døra hos resten av Værnesregionen og be om å få bli med - altså ha en "Plan B"?

Formannskapet hadde nemlig gått inn for å ha et smutthull i tilfelle man ikke får søkere med de kvalifikasjoner som stillingen krever.

Avvist

Men dette ble avvist av kommunestyret. Et klart flertall vil lyse ut stillingen nå.

For flertallet er en "Plan B" totalt uaktuelt på dette tidspunkt i prosessen. Hvis det likevel ikke melder seg godt nok kvalifiserte søkere, forbeholder kommunestyret seg å komme tilbake til saken.