Holdt konsert i kufjøset:

- Tror dyrene satte pris på musikken

Luftforsvarets musikkorps spilte for folk og fe.

Fredag formiddag fikk familien Steinvikaune på gården Drægset på Skatval besøk av et knippe musikanter fra Luftforsvarets musikkkorps. Familien var blant tre heldige vinnere av en gratis minikonsert med det profesjonelle korpset.

I fjøset

Den musikalske begivenheten ble innledet på stua i familiens bolig og avsluttet i fjøset med flere titalls kyr som tilhørere.

– Dyrene var litt urolige i starten, men de roet seg. For meg virket det som de satte pris på musikken, sa fagottist Bror Aune Larssen i Luftforsvarets musikkorps til Bladet etter konserten.

Han vedgår at korpsmedlemmene var litt spente før seansen i fjøset.

– Da vi fikk oppdraget hadde vi en litt blandet følelse. Å spille i stua var greit, men det hørtes spektakulært ut å holde konsert i et fjøs.  Ingen av oss hadde gjort noe slikt før, sier Larssen.

Se video fra minikonserten øverst i saken.

Fornøyd

Nærmere 30 gjester - i all hovedsak slekt og venner av familien - overvar den musikalske begivenheten.

Gårdseier Randi Steinvikaune smilte bredt etter fredagens konsert.

– Jeg meldte på at jeg ønsket meg en huskonsert av Luftforsvarets musikkorps. Men da de hørte at vi bodde på en gård med kufjøs, utviklet det seg til noe mer enn jeg hadde forestilt meg, sier hun.

Spurte

Ifølge Steinvikaune ville korpsledelsen ha ei utfordring og spurte om det var mulig å holde en konsert for kyrne inne i fjøset.

– Det var greit for meg. Fra før er de mest vant til å lytte til radio mens vi er inne å har fjøsstell, men litt korpsmusikk kunne vel ikke skade, sier Randi -  som selv spiller baryton i Skatval Hornmusikklag.

– Du har ikke prøvd å spille for kyrne selv?

– Nei, jeg har spilt utenfor fjøset en gang, men aldri inne, så dette ble en ny opplevelse både for meg og kyrne, sier Randi Steinvikaune.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Randi Steinvikaune og familien fikk besøk av Luftforsvarets musikkorps fredag. Slekt og venner hadde møtt opp for å overvære konserten. (Foto: Bjørn Fuldseth)

Randi Steinvikaune og familien fikk besøk av Luftforsvarets musikkorps fredag. Slekt og venner hadde møtt opp for å overvære konserten. Foto: Bjørn Fuldseth

Leses nå
 
Nyheter

Biblioteket stengt etter vannlekkasje

Hommelvikingene må til Vikhammer for å låne bøker.

Fjernet gjedda fra Rådalen med rotenon

Fire hundre liter rotenon ble brukt på torsdag for å drepe alle gjeddene i Råvatnet, Bjørgtjønna og bekkene som renner ned mot elva Tylda.

Kjærligheten tok slutt for TV-par

Forholdet mellom Gro Langnes og Axel Tobias Sanderud tok slutt i vår.

Vil ha travløp i Leistadkrysset

Malvik Travlag har meldt inn ny lokalisering til revidert kommuneplan for ny travbane på Kvegjerds-myra.

Fornøyd med bilistenes i forbindelse med skolestart

Politiet er fornøyd med bilistene i forbindelse med skolestart.