Det har lenge vært kjent at Torstein Mørseth gir seg som sjef for Stjørdal Næringsforum. Mørseth går av med pensjon til sommeren.

På en pressekonferanse tirsdag morgen ble hans etterfølger presentert, og det er Jon Uthus fra Lånke som nå skal styre næringsforumet videre fra 1. august.

Uthus er i dag nestleder i NHO Trøndelag, men fungerer for tiden som leder fram til Tord Lien er på plass.

- Stjørdal er en spennende kommune i sterk vekst, med et spennende næringsliv, og med bedrifter står på å skape verdier hver eneste dag. Jeg gleder meg til å være en del av dette og utvikle Stjørdal Næringsforum videre sammen med gode medarbeidere, sier Uthus.

Vil ut og besøke

Under pressekonferansen i næringsforumets lokaler tirsdag, sa Uthus også at han gleder seg til å ut og besøke bedrftene.

På spørsmål om hvilken sak som er den mest brennaktuelle å ta tak i når han tiltrer valgte å Uthus å dra fram slagordet om at Stjørdal er et knutepunkt.

- Det å enda mer vise fram Stjørdal sitt potensiale her i Trøndersk sammenheng, nevnte Uthus som også er styreleder i Blues in Hell, og engasjert på en rekke andre områder i lokalsamfunnet.

Knutepunkt og utdanning

Videre kom Uthus inn på utdanning.

- Tenk på hvor mange studenter det er som går i Trondheim. Er det noe vi er opptatt av, er det at vi ikke bare skal ha en studieby en i Trondheim, men en utdanningsregion og en karriere region for studentene våre. Tenk hva kunnskap kan bety for utviklingen av bedriftene i Stjørdal, sa han.

Ny styreleder etter Inge Grøntvedt blir Gry Fossland, eier og daglig leder for treningssenteret Spenst på Torgkvartalet.

Vil ha mangfold

- Jeg har et brennende hjerte for de enkeltstående små bedriftene som er på Stjørdal og den daglige driften deres. Jeg tror det er viktig for Stjørdal og helheten at vi har et stort mangfold av nisjetilbud og nisjebutikker. Det har vært mye snakk om framstakk, men det handler også mye den daglige tilstedeværelsen i sitt dagligmiljø.  Det å bygge deg nettverk er viktig når du er en liten aktør. Her kan næringsforumet være med å bidra. Også det med å se sitt eget potensiale, og det med å fornye kunnskapen sin.  Selv om du har drevet i 20 år må du være nysgjerrig. Det vet jeg av egen erfaring. De nettverkene jeg har forholdt meg til har påvirket meg og gjort meg bedre til å drive treningssenter, sa Fossland.

Hun signaliserte at hun vi holde et hovedfokus på de nære ting.

- John skal får ta seg av de større linjer. Han har sitt nettverk i mer overordnede miljøer og opp imot politikken, sa Fossland som er første kvinnelige styreleder i næringsforumet.

Både styreleder Inge Grøntvedt og avtroppende daglig leder Torstein Mørseth ga uttrykk for stor tilfredshet med de nye lederne.

Grøntvedt var inne på at det er en stor endring med skifte av både styreleder og daglig leder, men at han føler seg trygg på at de har fått på plass et godt team.

Fikk ros

Odd Petter Haugseth, asatterepresentant i styret, var også positiv. Han er glad for den ledelsen som har vært. Den roset han. Og han var fornøyd med de to nye kandidatene.

- I Torstein Mørseth har vi hatt noe så sjelden som en god leder, lytter og kollega i samme person. Døra inn til ham har alltid stått åpen. Og vi har også vært så heldig å ha en styreleder som har vært tilstedeværende og har brydd seg, sa Odd Petter Haugseth blant annet.

Stjørdal næringsforum har i dag 311 medlemsbedrifter og en næringsforening for både Stjørdal og Frosta.