Meråker videregående skole utvider horisonten og satser stadig mer internasjonalt. For en halvannen måned siden fikk rektor Bjørg Sissel Kvannli en idé som senere resulterte i en søknad til regionalt næringsfond om støtte til et nytt prosjekt.

Skolen og Arena Meråker ønsker å utvikle produkter og tjenester innen langrenn og skiskyting rettet mot det kinesiske markedet.

– Dette har sammenheng med Kinas satsing inn mot OL i Beijing i 2022, sier rektor og prosjektleder Bjørg Sissel Kvannli.

Prosjektet er blitt tildelt 70.000 kroner i støtte. Med samme beløp i egenfinansiering kommer totalsummen opp i 140.000 kroner.

– Kjempespennende

Enkelt forklart er det snakk om for eksempel et pakketilbud med overnatting, tilbud om treningstjenester, bespisning, foredrag og trenerkurs.

Målgruppen er i hovedsak det kinesiske ski- og skiskytterforbundet, landslag, rekruttlag, provinslag, bedrifter og idrettslag.

– Primært ønsker vi å få folk fra Kina hit til Meråker, og bruke fasilitetene og kompetansen vi har her. Dette er kjempespennende. Det er noe med å heve blikket og finne ut hvordan vi kan dra nytte av internasjonale aspekter, sier Kvannli.

I skolens utviklingsplan er internasjonalisering et av skolens satsingsområde.

– Gjennom dette ønsker vi å dele og utveksle kunnskap og erfaring med aktører utenfor landets grenser, forteller Bjørg Sissel Kvannli.

Kinas satsing på vinteridrett rettet mot OL i 2022 er utgangspunktet for prosjektet. Norges Skiforbund har tidligere i år lyst ut trenerjobber på vegne av det kinesiske skiforbundet.

I kontakt med forbundet

– Vi mener at Meråker har kompetanse, anlegg og ressurser som kan være interessante for det kinesiske markedet i denne satsingen, sier Kvannli.

De har allerede vært i kontakt med Norges Skiforbund i forbindelse med søknaden til det regionale næringsfondet, og har fått innspill i den videre prosessen.

– Nå er vi godt i gang med å sondere for å finne kontaktpunkter i Kina, opplyser Bjørg Sissel Kvannli.

Fram til sommeren skal det jobbes med det nye prosjektet. Rektor Kvannli håper det resulterer i noe konkret.

– Vi jobber for at dette skal bli en realitet. Et slikt prosjekt vil gi oss muligheten til å utvikle et nytt tilbud som vil kunne gi økt aktivitet og omsetning både lokalt og regionalt, mener hun.