– Vi tar samfunnsansvar og bidrar til at flere kan få en bedre hverdag, sier daglig leder Øystein Lie til Bladet.

Rundt midnatt natt til fredag sender han en av stjørdalsfirmaets renovasjonsbiler til en vertskommune i Montenegro. Den er fullastet med i hovedsak klær, tekstiler og hjelpemidler.

Toppfart på 80 km/t

Det er gjennom Innherred Renovasjon, som eier deler av Isak D. Westgaard, at overleveringen skjer.

– Det er samlet inn ting og tang fra bedrifter i hele Trøndelag. Vi sørger for at både innhold og bil kommer fram dit det skal. Renovasjonsbilen får de til odel og eie. Dette er den tredje bilen vi gir bort i løpet av de siste tre årene, forteller Lie.

Sjåførene Joar Berge og Frode Sandvik er klar til å sette seg bak rattet. De skal kjøre fra Stjørdal gjennom Tyskland, Østerrike, Slovenia og Kroatia før sjarmøretappen inn til Montenegro. Til sammen skal de kjøre cirka 380 mil.

– Vi tar det som en tur, og skal være på plass i Montenegro tirsdag i neste uke, sier Sandvik.

– Dere er gode venner?

– Vi blir vel det i løpet av turen om ikke annet, sier han og ler.

Renovasjonsbilen kommer opp i 80 km/t på en god dag, så de to sjåførene må smøre seg med tålmodighet på ferden.

Seminar

Daglig leder Øystein Lie forteller at han skal på et seminar i vertskommunen i Montenegro i neste uke sammen med ulike samarbeidspartnere og bidragsytere. Han er glad for å bidra til at vanskeligstilte personer får det bedre.

– Det som er godt brukt av oss er helt nytt for dem. Montenegro er et land der mange har det tøft i hverdagen, sier Lie.