Miljøpartiets Tommy Reinås og Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen ved parkeringsplassen i Storvika som nå kan bli frigjort for friluftsformål.
(Foto: Jan Erik Sundøy)

Miljøpartiets Tommy Reinås og Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen ved parkeringsplassen i Storvika som nå kan bli frigjort for friluftsformål. Foto: Jan Erik Sundøy

Nå skal bilene bortfra Storvika

Fylkespolitikerne Tommy Reinås (Mdg) og Jan Inge Kaspersen (Ap) gleder seg. Nå skal Storvika rustes opp.

Fylkesutvalget i Nord-Trøndelag vedtok tirsdag å gi penger som skal brukes til å ruste opp friluftsområdene Storvika, Håmmårsbukta og Monsberga i Stjørdal.

Storvika får 300.000 kroner, Håmmårsbukta får 100.000 kroner og Monsberga får 5.000 kroner.


De tilskuddene som fylkeskommunen nå har fordelt, kommer fra statlige og fylkeskommunale friluftsmidler. Bevilgningene tar utgangspunkt i tiltak og aktiviteter som faller inn under det tradisjonelle norske friluftslivet.

Jan Inge Kaspersen som er gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget, sier at dette er penger som vil styrke stjørdalingenes friluftstilbud.

Stjørdal kommune har allerede satset i områder som Monsberga, Storvika og Håmmårsbukta. Nå følger fylket opp med mer penger.

– Støtten til opprustning av Storvika er fylkeskommunens aller største tilskuddsprosjekt, ved siden av Tinbuen friområde i Levanger, påpeker Tommy Reinås. Han er gruppeleder for Miljøpartiet de Grønne i fylkestinget.

Reinås forteller at fylkeskommunens arbeid med friluftsliv bygger på nasjonal friluftslivs-politikk . Målet er å skape opphold og fysisk aktivitet i friluft på fritida med sikte på miljøforandring og naturopplevelser.

Fylkeskommunen har hoved-ansvaret for det regionale arbeidet med friluftsliv. Det betyr å prioritere, fordele og rapportere fordelingen av fylkeskommunale og statlige tilskudd til friluftslivsformål.

– Målsettingen med friluftslivspolitikken er å fremme det enkle friluftslivet. Det betyr friluftsliv for alle, i dagliglivet og i harmoni med naturen, sier Jan Inge Kaspersen.

Friluftslivspolitikken legger videre vekt på en kjerne av ikke-konkurransepregede og ikke-motoriserte fritidsaktiviteter som foregår på allment tilgjengelige og naturpregede områder.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus

Dette er penger som vil styrke stjørdalingenes friluftstilbudJan Inge Kaspersen, gruppeleder for Ap i fylkestinget

Leses nå
 
Nyheter

- Nå må vi konsentrere oss om andre ting enn vindkraft

Ordføreren tar departementets vindkraft-nei til etterretning.

Lager håndballfest for 3.000

– Skal stjørdalingene oppleve håndballjentene må de raska på. Det er bare mellom 200 og 300 billetter igjen, sa Ove Grubba onsdag ettermiddag.

Byr på det beste av det beste fra NM i revy

Det blir garantert lystig stemning i Bruket når Kvitter-damene i oktober inviterer publikum på en helaften med revyperler fra Høylandet.

– Hvem kommer med det første bildet?

Det er mye tom veggplass mellom tv-skjermene på den nye sportsbaren i Stjørdal. Nå vil de gi stedet et mer sportspreg.