Høiby er blitt mer årvåken og skal kjøpe seg lås til postkassen sin, etter at hun oppdaget at brevet med passet til sønnen var åpnet. Sønnen er bare fire måneder og passet i seg selv har liten verdi. Men hun er usikker på om passet har blitt avfotografert, slik at informasjon om sønnen kan misbrukes senere.

Samboeren har snakket med lensmannskontoret som har anbefalt at de kjøper seg lås til postkassen. Det er en anbefaling de har tenkt å følge.

– Når jeg ser hvordan brevet er åpnet, bærer det preg av at noen hadde skyndet seg for å se om det var noe av verdi, sier Høibye, og legger til at hun får en uggen følelse av å tenke på det.

– Jeg vet ikke om de bare har lagt det tilbake eller om de har tatt bilde av passet. Det er litt ekkelt, sier Høibye.

Irritert

Hun irritert over at folk ikke kan la ting være i fred. Hun er også på tanken om at pass bør sendes rekommandert, når folk bare kan forsyne seg.

– Dette var et barnepass, og er ikke så anvendelig. Men hadde det vært et voksenpass, så kan det ha en helt annen verdi for folk med uærlige hensikter og skape masse komplikasjoner for oss.

Lusker rundt

– Hørt om andre som har vært borti lignende episoder?

– Ikke akkurat at noen har fått brev åpnet i postkassen eller manglet ting. Men det var en sak på Facebook om at det var folk som lusket rundt i nabolaget og kjente på dører. Lurer jo på om det kan være noen sammenheng, sier Høibye.

Dette har gjort at hun ikke føler seg tryggere i nabolaget.

– Jeg føler på meg at jeg må sikre ting. Postkassen er ganske privat og det er en høy terskel at folk åpner posten din, sier Høibye og legger til at postkassen er en ting, men de har også andre verdigjenstander som må passes på.

Mer forsiktig

– Tenker på at man har ting som står rundt på eiendommen, og at man må passe på slik at det ikke forsvinner, sier Iselin Høibye.

Samboeren la ut et nabovarsel på Facebook-gruppa «Hva skjer i Malvik», og her er det flere kommentarer fra folk som mener at de har mistet post i postkassa.

Flere har blant annet ventet på forsendelser som ikke har dukket. Nabovarslet er delt til mange enkeltpersoner.