Sp-politikeren fra Stjørdal deltar på landsmøtet i Trondheim i helga sammen med flere andre stjørdalinger.

Stiller sterkt

Både Sp's parlamentariske leder Marit Arnstad og Ada Arnstad som leder Senterungdommen, er fra Stjørdal. På landsmøtet deltar også Dorthea Elverum, Erik Bjørgum, Siv Sætran og Gunnar Alstad.

Selvsagt stiller også stjørdalsordfører Ivar Vigdenes på landsmøtet. Vigdenes leder landets største Senterpartistyrte kommune.

Styrke HV

En av de viktigste sakene for delegasjonen vil være styrking av Heimevernet og gjenoppretting av en egen utdanning for Heimevernet, gjerne på Værnes.

– Over lang tid har Heimevernet blitt bygget ned som forsvarsgren i Norge. Dette må nå snus. Å utdanne og øve flere Heimevernssoldater, blir viktig for forsvarets tilstedeværelse i hele landet. Det er avgjørende for landets beredskap og tilknytningen mellom folket og forsvaret, sier Erik Bjørgum.

Jordbruk

Videre vil delegasjonen fra Stjørdal fra talerstolen på landsmøte ta et oppgjør med jordbrukspolitikken som føres av dagens regjering.

– For dem som nå ønsker å satse på ei framtid som matprodusenter, trengs det forutsigbarhet og langsiktighet, ikke ideologisk motivert strukturrasjonalisering og frislipp. Tida er nå inne for å videreutvikle virkemidlene i jordbrukspolitikken. Det kan være styrket tollvern, bedre velferdsordninger og økt investeringsstøtte, sier Gunnar Alstad.

Spennende

Stjørdalingene gleder seg til ett spennende landsmøte, med mange gode debatter. Her blir diskusjonen om partiprogrammet som den viktigste. Det er nemlig et parti i medvind som møtes til landsmøte i Trondheim denne helga.

– Vi i Senterungdommen skal jobbe for å få inn i partiprogrammet blant annet satsing på lyntog mellom flere store byer. Spesielt Trondheim-Oslo og Oslo Bergen. Dette som et alternativ til fly, sier Dorthea Elverum.

Hun leder i Senterungdommen i Nord-Trøndelag

Ellers ønsker senterungdommen at alle som fyller 18, år skal kunne ta stilling til om de vil være organdonor eller ikke. Senterungdommen ønsker også at det skal være folkeavstemning om EØS-avtalen

Sterk vekst

Medlemsvekst for fjerde året på rad både for Senterpartiet og Senterungdommen samt gode meningsmålinger gjør at stjørdalingene tror det blir et landsmøte med god stemning.

– Vi har et parti med framtidstro. Vi har en tydelig og populær partileder og vi ser fram til gode debatter og en fin start på valgkampen mot høstens stortingsvalg, sier Dorthea Elverum.