Arealet er rundt 30 mål, og det tegnes eneboliger, hus i rekke og leiligheter i blokk.

– Saken har nå passert plankomiteen i kommunen, og legges i disse dager ut for offentlig ettersyn. Dett er positivt for oss, men fortsatt vil det ta en del tid før vi får anleggsstart. I prosessen gar vi hatt et håp om å komme i gang over sommeren i år, men kanskje er det er like sannsynlig at anleggsstarten først er så tidlig som mulig neste år, sier Kvål.

Leiligheter i Lånke

Det er Rigmor Laanke som eier det 30 mål store arealet ved Tønsåsen, og det gjør hun gjennom selskapet Tønsåsen A/S. For en tid tilbake uttalte Laanke rundt planene for dette nye bområdet, at hun gjerne ville ha innregulert en blokk eller flere for leiligheter. For som hun sa den gang, hun trodde ikke at det bare er på Halsen at folk ønsker ei leilighet som bolig.

– Vi har en avtale med Laanke, om å kjøpe Tønsåsen Boligfelt når reguleringsplanen er ferdig godkjent og det er klart for anleggsstart, sier Kvål.

Entreprenøren Kvål

Kvål har stor tro på prosjektet og ser fram til fysisk å dirigere anleggsmaskinene inn i området.

– Skulle gjerne startet nå i vår, men saken ligger nå først ute til høring, Så skal den tilbake til kommunen, og til sist er det kommunestyret som gjør det endelige vedtaket. I denne prosessen skal som vanlig også området sjekkes av arkeolog. Så vi må nok ta høyde for at anleggsmaskinene først kjøres inn i området neste år, sier Kvål.

Han sier det vil bli opprettet et nytt selskap som kjøper Tønsåsen A/S av Laanke.

– En viktig årsak bak vår interesse i denne saken er sysselsetting og arbeid for entreprenørvirksomheten vår i selskapet Erling Arnfinn Kvål. Det ligger et betydelig anleggsarbeid for å opparbeide dette arealet med veg, vann og avløp, samt også kabling for elektrisitet. Gjennom å kjøpe Tønsåsen A/S, sikrer vi oss arbeid og sysselsetting for våre ti ansatte, sier Kvål.

Om planforslaget blir gjennomført, vil området sør for Tønsåsen barnehage bli seende slik ut. Foto: Arkideco