Det var nok mange som var ekstra spente på hvordan det kom til å høres ut når frontfiguren Jon Uthus og alle hans musikere hadde fått med seg fire strykere fra TrondheimsSolistene på konserten de holdt i storsalen i Kimen torsdag kveld.

De fire strykerne Anna Adolfsson Vestad, Tora Stølan Ness, Bergmund Skaslien og Karoline Brevik hadde øvd sammen med Jonne & Dæm bare en dag tidligere i uka.

Med seg på denne konserten, og som samtidig stod for alle arrangementene med strykerne, var selveste Morten Huuse, en kjent trondheimsmusiker, og som selv spilte orgel og synth under konserten.

Solid og fyldig lydbilde

Dermed ble det et ekstra solid og fyldig lydbilde på mange av de kjente sangene som Jon både humoristisk og forklarende presenterte før det utvida bandet spilte dem.

Nytt ble det også da Jonne & Dæm for første gang framførte noen nyskrevne låter. En av de vi fikk høre var «Kvit som snø» som ble introdusert som det nærmeste bandet kom en instrumentallåt. Det var den da også, helt til mot slutten hvor Jon og Trine Mette sang «Du e kvit som snø» flere ganger. En flott instrumentallåt hvor Jonne fikk brukt elgitaren skikkelig.

Fengende melodi

Deretter dro de til med enda en ny låt, en fengende melodi med et tekstinnhold som handlet om det å kunne si unnskyld. Låten «Va det vi det?» har absolutt potensiale i seg for å kunne bli den neste hiten til Jonne & Dæm, særlig hvis strykerne får bli med videre.

Rundt 25 barn satt og var ekstra spente gjennom store deler av konserten i Kimen. Årsaken var at de skulle på scenen og kore i to av numrene mot slutten. Dette var unger fra blant annet Operaskolen og andre kjente og mer ukjente som gjerne ville være med og synge.

– Det e kjæmpegått å sjå dåkk! Syns dåkk at det va gått å sjå oss? spurte Jon helt til slutt. Det gjorde nok det lydhøre publikummet, for Jon måtte be dem sette seg etter at de hadde klappet vel og lenge til det første av to ekstranummer.

Jonne & Dæm består av: Jon Uthus, Trine Mette Uthus, John Oddstein Aune, Jan Inge Tjørhom, Odd Halvor Moen og Arne Skognes.

Rundt 25 unger fikk komme opp på scenen og synge på to av sangene som Jonne & Dæm framførte. Foto: Einar Hugnes
Strykerne (f.v.) Anna Adolfsson Vestad, Tora Stølan Ness, Bergmund Skaslien og Karoline Brevik fra Trondheimssolistene bidro med vakre toner til mange av sangene. Foto: Einar Hugnes