Et stort flertall i kommunestyret i Stjørdal godkjente torsdag kveld planene til oppvekstsenteret og Elvran Idrettslag om å legge kunstgress på idrettsplassen som ligger ved skolen i bygda.

Godkjent

Stjørdalspolitikerne har nå godkjent leieavtalen mellom grunneieren og kommunen. Saken har versert fram og tilbake noen måneder. Usikkerheten har først og fremst vært knyttet til idrettslagets økonomi i framtida. Men den risikoen har flertallet i kommunestyret nå funnet ut at de skal ta.

Dagens grusbane ved Elvran skole har behov for oppgradering. Dårlig drenering gjør at banen til stadighet er humpete og gjørmete. Banen blir dermed i liten grad brukt til fysisk aktivitet og ball-lek i og etter skoletid.

Brukt dekke

Elvran Idrettslag og oppvekstsenteret ønsker å oppgradere dagens grusbane slik at den blir belagt med kunstgress. Selve kunstgresset er allerede anskaffet. Elvran IL har fått tak i det brukte kunstgresset fra banen til bydelsklubben Kattem IL i Trondheim.

I kommunestyret torsdag kveld ble det brukte kunstgresset tema. På dagens kunstgressbaner brukes nemlig gummigranulat fra oppkvernede bildekk.

Tommy Reinås fra Miljøpartiet mener gummigranulatet i kunstgressbaner representerer en alvorlig helserisiko for brukerne og en betydelig forurensning for miljøet.

Reinås ønsket i utgangspunktet at kommunen krever at gummigranulat blir erstattet med granulat som ikke er så miljøskadelig. Det ble avvist av flertallet.

Miljøpartiet, Rødt og SV stemte imot kunstgressbane med bakgrunn i faren for forurensning.