Jan Erik SundøyArbeiderpartiets Per Moen tok opp mangelen på byggeklare tomter og grendefelt med ordfører Ivar Vigdenes i en interpellasjon i kommunestyret torsdag kveld.

Moen pekte på at flere steder står folk i kø for å bygge, men det finnes ikke tomter. Problemet handler først og fremst om grendene Flora og Forradal. Kommunestyret har tatt opp grendefelt flere ganger, men lite har skjedd.

Moen pekte på den brede politiske målsettingen om å ta hele Stjørdal i bruk. Han trakk også fram at oppvekstsentrene i bygdene har god kapasitet. Det vil derfor være god samfunnsøkonomi å utvikle bosettingen i grendene.

Det sa ordfører Ivar Vigdenes seg helt enig i. Han har gått en n y runde med rådmannen for å etterlyse planer som politikerne har pekt på.

Ordføreren opplyste i kommunestyret at rådmannen nå jobber med en å legge på bordet til politikerne en sak om grendefelt. Det er tomter i Flora og Forradal som skal prioriteres.

Senterpartiets Oddvar Vigdenes syntes ikke det er rart at folk er tilbakeholdne med å bosette seg i grendene. En viktig årsak er at Arbeiderpartiet i Stjørdal har satt grendeskolene i spill. Vigdenes karakteriserte grendeskolene som et av de viktigste bosettingstiltakene en kommune kan ha.

Både Arbeiderpartiets Torger Størseth, Venstres Leif Eggen og Høyres Geir Falck Anderssen reagerte på at ordføreren lot diskusjonen utvikle seg til en omkamp om skolestruktur.

– Nå får vi vente på rådmannens utredning før vi ter diskusjonen om skolene, mente Leif Eggen.