IL Varden Meråker-løperen tok mye ansvar for å holde farten oppe, men fikk lite hjelp av kompisen Northug.

– Jeg dro nesten hele tiden. Han trenger treningen like mye som meg, men jeg er ikke overrasket. Kun skuffet, sier 25-åringen.

Regn og vind

På grunn av store nedbørsmengder og mye vind, valgte arrangørene i Storlirennet å benytte reserveløypen i stedet for den tradisjonelle løypen fra Storlien til Grova. En 24 kilometer rundløype langt mer skjermet for vind ble løsningen, og Iversen var godt fornøyd med forholdene.

- Det var fint å gå, og det passer meg bra at det regner . Jeg er vant med det, og dette er ikke den første dagen i vinter hvor det regner i Grova, sier Iversen, som gikk til topps under fjorårets Storlirenn.

Under timen

Didrik Tønseth, Emil Iversen og Petter Northug dannet tidlig en ledertrio, som holdt følge helt til mål hvor Northug var den sterkeste i spurten.  Han ble klokket inn på 58,37 minutter, mens Iversen på andreplass og Tønseth på tredje fikk ett sekund dårligere tid.

IL Varden Meråker-løperne Jørgen Sæternes Ulvang og Gaute Iversen kom inn på 6. og 7. plass, mens Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik IL endte på 8. plass.

Haag vant

I dameklassen ble det en svensk duell. Anna Haag gikk til topps foran Ida Ingemarsdottir. Anniken Jørgensen fra arrangørklubben IL Varden Meråker ble nummer tre, 3,42 minutter bak Haag som fikk tiden 1,05,43 timer.

Totalt deltok 502 utøvere under årets utgave av Storlirennet.

Petter Northug vant Storlirennet foran Emil Iversen (t.v.) og Didrik Tønseth. Foto: Frank Skaufel