– Det er mye spennende som skjer på kort tid nå. Vi gleder oss, sier butikksjef Gunn Berit Eide. Hun eier Hardangerfrukt-butikken på Torgkvartalet sammen med broren Ingar Håpnes.

Butikken feiret 20-årsjubileum for kort tid siden. Den første forandringen som skjer er flytting i nye lokaler i løpet av mai måned. De får nytt tilhold i de gamle lokalene til Boots Apotek i 1. etasjen.

Nettbutikk

– Vi får en bedre beliggenhet, og blir liggende ved den nye hovedinngangen som vender ut mot Kimen kulturhus og restaurantene i nybygget, sier Gunn Berit Eide.

Den nye butikken rommer 150 kvadratmeter mot dagens 100. Nå jobbes det med oppussing.

– Det blir nytt gulv, ny innredning og en ny fasade. Jeg tror det blir bra når alt står ferdig, sier Eide.

Hardangerfrukt er i dag en del av helsekostkjeden, som har lange tradisjoner både i Stjørdal og Trondheim. Fra 1. juli går butikken over til Sunkost-kjeden.

– Det er noe vi gleder oss til. Så store forandringer blir det ikke, og vi blir fortsatt en helsekostbutikk. Men vi vil for eksempel få muligheten til å ta inn litt andre type varer, forteller Eide.

En nettbutikk er også på vei i forbindelse med kjedebyttet.

– Etterlengtet. Vi har flere som ringer oss og spør om vi har nettbutikk. I dag sender vi varer i posten til folk som ønsker, sier Gunn Berit Eide.

Fra 1. juli skifter de navn til Sunkost Stjørdal.

Kompetanse

– Vi gleder oss til å ta imot en butikk med sterk kompetanse, sier konsernsjef Leif Terje Hansen i Sunkost i en pressemelding.