Søndag kveld fikk de hederstegnene medalje og skjold. Begge de to ungdommene har vært med i mer enn ti år som aktive medlemmer i korpset. Øyvind Solheim på trompet og Eirin Leirfall på klarinett.

Men selv om begge nå slutter i skolekorpset, har de slett ikke tenkt å gi seg med musikk. Øyvind tar nå et år med musikk på folkehøgskole, mens Eirin skal avtjene militærtjeneste i garden.

Søndag kveld deltok begge i konserten som Haraldreina og Kvislabakken skolekorps arrangerte i Kimen Kulturhus sammen med Skatval Skolekorps som gjester. Mer enn hundre utøvere fra arrangørkorps og gjestekorps deltok under konserten som også bød på drilloppvisninger.

Dirigent Bernt Egil Øren synes det er litt vemodig han også. Øren legger likevel ikke skjul på at han er veldig stolt over at både Eirin og Øyvind har vert med korpset i mer enn ti år.

– Men det kommer en tid da ungdommene blir for gamle til å være med i skolekorps, sier Øren.

Han har over tretti års fartstid som fast dirigent for Haraldreina og Kvislabakken Skolekorp.

– Flotte ungdommer og en herlig gjeng å jobbe med, slår dirigenten fast.

Haraldreina og Kvislabakken Skolekorps har over tretti aktive medlemmer inkludert aspirantene. I tillegg kommer et lite drillkorps. Som navnet forteller, rekrutterer korpset sine medlemmer fra skolene Haraldreina og Kvislabakken.

Nå starter skolekorpset en ny rekrutteringsperiode. Det skjer på skolene i samarbeid med kultur- og musikkskolen.

Dirigent Øren oppfordrer unge som kan ha lyst til å være med – og foreldrene deres til å melde sin interesse.

– Vi har det veldig trivelig i korpset, sier dirigenten.

Til sommeren drar medlemmene i Haraldreina og Kvislabakken Skolekorps på korpstur til Östersund i Sverige. Tidligere har korpset vært på besøk både i Island, Latvia og England.