Få, om noen, har lagt ned så mye arbeid for kulturen i Stjørdal de siste 50 årene som Magnus Fiskvik. Snart fyller mannen, som tilsammen har dirigert kor i 48 år, 70 år.

– Det er bakgrunnen for at vi som har hatt Magnus som dirigent, både fra kor og korps, nå ønsker å gi noe tilbake til Magnus. Så søndag 30. april trommer vi oss sammen og lager en stor konsert i storsalen i Kimen til ære for Magnus. Og jubilanten gleder, sier Roar Kjelsaas fra koret Varnes Vokal, som er en sentral person i planleggingen av konserten.

Også kirka og kulturavdelingen i Stjørdal kommune er med på feiringen.

Magnus har blant annet 34 år bak seg som kantor i kommunen.

Over 150 aktører

Allerede er det klart at fire kor og to korps stiller på konserten i Kimen. Dette er kor og korps som Magnus har dirigert.

Det er korene Varnes Vokal, Værnes kantori, Songlaget Bygdaljom og Stjørdal blandakor. Korpsene er Skatval skolemusikk og Skatvar Hornmusikk.

– Det betyr at det blir masse folk på scenen denne kvelden. Alle de fire kantorene i kommunen vil også bidra, samt en rekke andre gjester. Så dette blir bra, fortsetter Kjelsaas, som er i full gang med å spikre det endelige programmet for kvelden.

Ønskeliste fra Magnus

Kjelsaas er glad for at Magnus Fiskvik tente på ideen om en konsert.

– Vi bad Magnus komme med en ønskeliste for kvelden, og den var både lang og innholdsrik. Noe har vi funnet plass og noe har vi måttet legge til side. Men det skal bli en flott kveld med masse god musikk, fortsetter Kjelsaas.

Kjelsaas håper nå at storsalen kan fylles den 30. april, for at flest mulig kan takke Magnus for den innsatsen han har lagt ned for kor, korps og kulturlivet i Stjørdal gjennom minimum 50 år.

– Vårt ønske er at vi får arrangert en konsert i Magnus sin ånd, uten en ledig stol i storsalen. Det hadde blitt minnerikt, både for publikum, aktører og ikke minst jubilanten selv, avslutter Roar Kjelsaas.

Roar Kjelsaas tror bursdagskonserten i Kimen blir en suksess. Foto: Anne Leinum