De to leder gjengen fra Ole Vig videregående skole som er i gang med å øve for harde livet til årets russerevy med Olerussen.

Premiere i forsamlingshuset Trudvang i Lånke er fredag 7. april. Det blir forestillinger også lørdag 8. april. Lørdagen planlegges to forestillinger.

Årets russerevy har fått navnet «Nybeggynnere» – med to g'er. Tabber som nybegynnere gjør, blir en slags rød tråd gjennom forestillingen.

Olerussen lover humoristiske spark til livet rundt seg. Både festkultur, voldsbruk, skiføre og idrettsstjerner som doper seg, er tema som vil bli berørt. De planlegger også en åpningssekvens med egenprodusert video.

Revygruppa blant årets russ teller rundt 15 personer. De har holdt på med forberedelser siden før jul.

– Vi etablerte en skrivegruppe i fjor høst. Etter årsskiftet begynte vi å øve inn tekster og innslag, forteller revysjef Karoline Halsan Leikvold.

Sist helg flyttet Olerussen inn i forsamlingshuset Trudvang. Nå øves det for harde livet fram til premieren.

– Du må få med at vi har fått god hjelp fra miljøet rundt Lånkerevyen, smiler Karoline Halsan Leikvold.

Både revysjefen og nestsjefen har vært med i Lånkerevy-miljøet.

– Uten hjelp fra miljøet, hadde vi neppe fått det til, sier Julie Klæbo Nordgård.

Hun trekker spesielt fram Christer Nilsen og Erlend Engan fra Lånkerevyen som veldig gode medhjelpere og veiledere. Olerussen har som mål å skape en så profesjonell revy som mulig.

Nytt av året er det at billettsalget foregår via sms og telefon.

– Det er bare å sende melding til numrene 410 00 669 eller 934 61 699 med beskjed om hvilken forestilling det ønskes billetter til. Vi sender bekreftelse tilbake. Betaling skjer ved inngangen, sier Julie Klæbo Nordgård.

Overskuddet fra russerevyen skal også denne gangen gå til et veldedig formål.