– Partipolitisk hadde vi noe ulike tilnærminger til denne saken, hva vi skal slippe inn av næring i det tidligere industrilokalet. Tor Børseth, Fremskrittspartiet hadde forberedt i et innlegg, som det så ut til å være bra enighet i komiteen om.   Ut fra det, ble det et kompromi, et forslag vi kunne samle oss om, og det ble til sist enstemmig vedtatt, sier Rolf Charles Berg fra Senterpartiet, leder i plankomiteen.

Han understreker her at i dag fungerte plankomiteen i denne mye omtalte saken som et virkelig politisk verksted.

Nei til matvarer

Vedtak fra dagens møte er tydelig på alle punkter. Også på dagligvare, hvor det er kjent at Rema har en intensjonsavtale med huseier, Tangskogen Eiendom A/S, om å få areal for en matvarebutikk.

– Full oppslutning i komiteen om å si nei til matvarehandel. Det ønskes ikke av hensyn til at det er et samlet ønske i komiteen om å føre en politikk som ikke bidrar til å tømme bykjernen for folk, sier Berg.

Ja til Biltema

– Nå var det verken vår oppgave å si ja til Rema eller Biltema. Vår oppgave er å avklare hva eiendommen skal brukes til, regulere hvilken aktivitet vi skal ha på eiendommen. Her sier vi nei til dagligvare, vi sier ja til næring innenfor området plasskrevende varehandel,sier Berg, og bekrefter at det innebærer en åpning for Biltema, Biltema som forlengst har uttalt at de ønsker å flytte fra Hell Kjøpesenter, og til et langt større butikkareal på Tangmoen.

Også møbler

Berg sier at innenfor plasskrevende varer ligger motorkjøretøy, landbruksmaskiner, trelast og andre byggvarer, varer for planteskoler og hagesenter, lystbåter, møbler, camping og bobil.

– Så sier vi også ja til industri, lager, verksted, bevertning, og næringsbedrifter kan etablere forretningsareale for direktesalg  til kunder,sier Rolf Charles Berg.