I Saksvik barnehage har de laget påskepynt de siste to ukene. Bladet stakk innom barnehagen, og på avdelinga Hvitveis satt Nicoline Graffer sammen med Tuva Wheeler og laget påskeharer i papp og garn. Men Nicoline ville helst vise frem påskeduken de laget er par dager før.

–Se på denne. Den har solbriller, sier hun og viser frem duken sin, som har ei rand med små kyllinger. Og noen av dem har sirlig påtegnet solbriller.

Sterkt lys

– Trenger kyllingen solbriller da?

– Ja, for det kan være sterkt lys i påska, sier Nicoline og ser litt strengt på Bladets utsendte. Hun forklarer at de har brukt tommelen til å male med.

– Hvordan er påskeharen?

– Den har dusk på halen, også går den rundt og legger egg som vi kan lete etter, sier Nicoline.

Barnehageansatt Heidi Radmann forteller at barna har storkost seg med å lage påskepynten.

– Her blir det mye fint som kommer til og står fremme på hytter og i hjem. Det er alltid noe spesielt med disse tingene som er laget av de unge. Jeg har ting selv, som jeg tar frem hvert eneste år og det er like artig hver gang, sier Radmann.

Kyllinger

På avdelingen Røsslyng sitter Anton Sørgård og Faste Aune Grimstad sammen med Ida Borseth og lager påskekyllinger på verkstedet. Gult garn blir sirlig snurret rundt hånda til en bunt som blir klippet opp. Nøstene blir plassert på en ispinne og får øyne og nebb.

– Denne skal jeg ta med hjem slik at det blir fint i påska, sier Faste og ser fornøyd på sluttresultatet.

Påskepynt

Silje Aune, pedagogisk leder på avdelingen Røsslyng, forteller at det har vært full aktivitet med å lage påskepynt den siste tiden. Det er laget litt forskjellige ting på avdelingene, tilpasset alderen til barna.

– Vi har laget massevis av påskekyllinger, også har førskoleungene hatt en samling hvor vi har fortalt om hvorfor vi feirer påsken. Det har også blitt laget duker med kyllinger, kaniner og påskeharer. Noen har puttet ull i et glass med et bilde av barna. Her blir det sådd karse og vannet, slik at de får spiselig «hår» når det gror til, sier Silje Aune på Røsslyng. Hun er sikker på at det er mange hjem som har fått mange flotte ting å pynte til årets påske i år.