På Pusehuset Kattehotell har det vært fullt hus fra onsdag. Hotellets førti kattesenger er alle i bruk, og de hadde åtte katter på venteliste.

Spesialbygd

Bladet var en tur innom kattehotellet som ligger på gården Stav Østre like ved Smiskaret. Bygningen er spesialbygd som et kattehotell og åpnet i fjor vår.

Sara Halvorsen har gjort klart alle katterommene og venter på at de siste påskegjestene skal komme. Hun venter katter av alle slags raser.

– Dette er veldig spennende. Vi har hatt fullt hus tidligere, blant annet i jula. Det går veldig bra, selv om det er mange katter, sier Halvorsen.

Høytider

Hun forteller at pågangen er stor i ferier, påske og andre høytider.

– Ja, til denne påska har vi hatt en lang venteliste. Der sto det åtte katter, men vi har hatt noen avbestillinger, så noen av dem har fått plass, sier hun.

Hektisk

Med førti katter på hotellet er det hektisk.

– Ja, det blir katter hele dagen. Mange tenker at det ikke er så mye arbeid med noen katter, men vi vasker og steller kontinuerlig. Men jeg og mamma har tre ansatte som hjelper oss, sier hun.

– Kundene kommer fra alle steder. Vi har mange fra Trondheim, for de synes det er kjekt at vi ligger mellom Trondheim og Værnes. Men det er også mange fra Malvik som bruker oss, sier hun.

Rolige katter

Med et fullt kattehotell skulle man tro at det var mye støy, men det er en forbausende stille og rolig. Halvorsen forteller at dette er vanlig, for de fleste kattegjestene er rolige.

– Av og til kan være litt lyder, men vi har aldri hatt noen ordentlig krangel. Katter er flinke til å respektere hverandres grenser.

– Det ser ut som de trives?

– Ja, vi har faktisk hatt katter som vi har måttet tvinge hjem.

Rommene

Kattehotellet tilbyr fire typer rom til sine kunder.

– Vi har standardrom som har seng, do, matplass, liggeunderlag og et klorebrett. Dobbeltrommene er romsligere og har plass til to katter. Vi har også suiter som er enda litt større. De har også private vindu og uterom, sier Halvorsen og viser frem luksussuiten som er et eget adskilt rom med plass til tre katter.

Fellesområdene med lufterom er åpen for alle.

– Vi har ønsket å integrere kattene. Ofte trives de med å være sammen med andre katter. Noen er ukjent med dette, men det går veldig fint etter hvert.

Dyrevelferd

Hun har to katter selv, men de får ikke komme inn på hotellet.

– De er stallkatter, og de får bare komme på besøk i resepsjonen. Men de sover like mye på rommet mitt som i stallen, legger hun til.

Halvorsen er opptatt av dyrevelferd.

– Dyrevelferden er viktig. Katter har krav til tilsyn en gang i døgnet. Overraskende mange gjør ikke det. Mange tror at katter er selvstendige dyr og åpner et kjellervindu, slik at de kan komme innendørs, hvor de har de mat og vann, men det er ikke tilstrekkelig, sier Sara mens hun tar hånd om en av gjestene som vil ha litt oppmerksomhet.