Silje tar med seg mange gode minner fra ukene i Kampala i Uganda. – Jeg har opplevd mye jeg ikke ville vært foruten, sier hun. (Foto: Privat)

Silje tar med seg mange gode minner fra ukene i Kampala i Uganda. – Jeg har opplevd mye jeg ikke ville vært foruten, sier hun. Foto: Privat

Silje Bortne Mathisen (i midten) sitter igjen med mange inntrykk etter oppholdet i Uganda. Her er hun i aksjon i ugandisk folkedans. (Foto: Camilla Storvollen/Norges dansehøyskole)

Silje Bortne Mathisen (i midten) sitter igjen med mange inntrykk etter oppholdet i Uganda. Her er hun i aksjon i ugandisk folkedans. Foto: Camilla Storvollen/Norges dansehøyskole

Silje fylte 20 år mens hun var i Kampala. Det ble feiret med kake. (Foto: Privat)

Silje fylte 20 år mens hun var i Kampala. Det ble feiret med kake. Foto: Privat

Besøk hos barn og unge i Peace Africa sto også på programmet. (Foto: Privat)

Besøk hos barn og unge i Peace Africa sto også på programmet. Foto: Privat

Silje (20) sitter igjen med minner for livet etter danseeventyret i Afrika

Silje Bortne Mathisen fra Sveberg danset i fire uker i Uganda.

Silje Bortne Mathisen (20) har med seg mange gode minner og opplevelser etter studieturen i Afrika.

Dansetimer på skittent betonggulv i nedslitt hall, klaustrofobiske netter under myggnetting, bål i nattetimene, dansefestival, safari på både land og vann og besøk hos barn og unge i Peace Africa. Det er bare noe av det Silje Bortne Mathisen fra Sveberg opplevde i løpet av det fire uker lange oppholdet i den ugandiske hovedstaden Kampala.

– Det har vært et fantastisk eventyr. I løpet av en måned har jeg fått oppleve så utrolig mye som jeg ikke ville vært foruten. Et minne for livet, sier hun til Bladet.

Dansefestival

20-åringen kom nylig hjem fra studieturen i Afrika. Etter noen dager hjemme i Malvik er det nå tilbake til skolebenken på Norges dansehøyskole i Oslo. Men minnene fra dansingen i Uganda har hun fortsatt sterkt i minnet.

– Det var utrolig spennende. Jeg har vokst mye på turen, både som danser og person. Det var mye inspirasjon å hente, og det var veldig lærerikt, sier Silje.

Norges dansehøyskole har et samarbeid med fakultetet for utøvende kunst og film ved Makerere University i Kampala. På studieturen var det ukentlige dansetimer i ugandisk folkedans.

– Disse timene ble alltid holdt ute på gresset i skyggen under trærne. Det var både dans, sang og instrument, og i hver time hadde vi med oss tre ugandere som spilte trommer som passet til dansetrinnene. Vi lærte oss også nasjonalsangen, skolens anthem og en sang vi skulle synge mens vi danset, forklarer Silje.

Mot slutten av oppholdet var det åpen dag og en festival. Der viste de fram en dans med kun nordmennene i aksjon, og en dans sammen med de ugandiske studentene.

– Dette var en utrolig flott opplevelse. Vi fikk kjenne på en fellesskapsfølelse innad i en gruppe med svært forskjellige mennesker, forteller Silje.

Vil leve av dansen

Silje Bortne Mathisen er inne i sitt første av et treårig bachelorstudie ved dansehøyskolen i Oslo. Hun har fått innføring i moderne dans, samtidsdans, jazzdans og klassisk ballett.

– Jeg får utfordret meg på det pedagogiske plan og i utøvende dans. Det er både spennende og lærerikt. Vi har utrolig gode lærere og miljøet er kjempebra, sier hun.

20-åringen vant Drømmestipendet i fjor. Det er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping, og hvert år deles det ut til sammen en million kroner, fordelt på 100 unge over hele landet.

Silje har bakgrunn som aktiv danser hos Jostein Kroglunds danseskole i Stjørdal, og hun har også vært danseinstruktør ved Sveberg danseklubb.

– Målet mitt er å jobbe som danser, gjøre det til en livsstil. Motivasjonen er på topp, og jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller hun.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Ekspert på «tannlegefobi»

Utstyrt med lystgass, trøst og beroligende får Stian Sundli reparert tennene til selv den mest engstelige.

Barna dekorerte tunnelen

Onsdag var det storstilt markering av utsmykkingen i gang- og sykkeltunnelen under jernbanen ved Prix-butikken på Skatval.

Mottaket for enslige mindreårige legges ned

UDI varsler opphør ved Meråker EM mottak.

Landets eneste arbeiderkvinnelag feiret seg selv

Stjørdal var det tredje stedet i landet som stiftet arbeiderkvinnelag, og de er de siste til å gi seg.