Illustrasjonsfoto
            (Foto: Jan Erik Sundøy)

IllustrasjonsfotoFoto: Jan Erik Sundøy

Tatt i 116 i 60-sonen

Nå blir stjørdalingen fotgjenger i et og et halvt år.

Mannen som er i begynnelsen av femtiåra, møtte i tingretten forleden og avla en uforbeholden tilståelse samtidig som han erkjente straffskyld.

Det var en kveld i februar i år stjørdalsmannen var på tur langs riksveg 15 ved Nissegård i Lom. Her kjørte han rett inn i politiets laserkontroll.

Farten ble målt til 116 kilometer i timen etter at alle sikkerhetsmarginer var trukket fra. Råkjøringen skjedde i 60-sonen. Farten var så stor at den overskred alle normale regler for bøtesatser. Politiet anmeldte derfor råkjøringen.

Stjørdalingen møtte i tingretten hjemme i Trøndelag forleden. Her vedgikk han alt og erkjente straffskyld. Det betyr at retten kunne gjennomføre en såkalt forenklet behandling av saken.  Normalt gir en slik framgangsmåte litt strafferabatt.

Påtalemyndigheten mente råkjøringen kvalifiserte til fengsel i 16 dager. Det sa tingretten seg enig i. Stjørdalsmannen ble samtidig fradømt retten til å kjøre bil i en periode på 18 måneder. Retten slår også fast at stjørdalsmannen må gjennomføre full ny førerprøve for å få rett til å kjøre bil igjen når karantenetida er ute.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Dårlig oppslutning om bredbånd:

– Folk er litt trege til å melde seg på

Jobber med å få på plass fiber på sørsida i Meråker.

Byggeklar tomt for Hegra skole neste år

Politikere får saken på bordet tirsdag.

Så mye ga kommunene til TV-aksjonen

– Da alle bøsser var tømt og alle bidrag telt opp, viste totalbeløpet fra Malvik 603.067 kroner. Det er så vidt jeg vet ny rekord, sier innsamlingsleder Ingrid Aune.

Politikere tok en ringedugnad

Store og små næringsdrivende i Malvik fikk en politiker på tråden.

Beregningsfeil hos Nav ga uriktige straffer

– Dette er en alvorlig sak vi gjerne skulle ha vært foruten.