– Værnes er nemlig bra for forsvaret, konkluderer varaordfører Ole Hermod Sandvik (H).

Lørdag inviterte han forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og stortingsrepresentant Elin Agdestein på kaffe på Holm Konditori. De to var på gjennomreise i Stjørdal.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide gir uttrykk for at regjeringen ønsker å satse på Værnes når forsvaret skal omorganiseres og styrkes. Søreide karakteriserer garnisonen og anleggene på og ved Værnes som veldig viktige for forsvaret.

Statsråden har også merket seg de siste signalene fra US Marines og amerikanske forsvarspolitikere. De allierte sier seg veldig fornøyd med Værnes.

– Regjeringen og forsvaret ønsker å utvikle og styrke Norges evne til å ta imot alliert hjelp. Her spiller Værnes en nøkkelrolle, sier Søreide.

Hun trekker fram infrastruktur og ressurser som allerede eksisterer i Stjørdal og på Værnes. Dette er ressurser forsvaret og regjeringen ønsker å styrke. Det er også bakgrunnen for satsingen på Værnes i sin langtidsplan.

– Forsvaret trenger gode kommunikasjoner. Veier, jernbane, kaianlegg og flyplass. I denne sammenhengen er Værnes ideell, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Hun trekker også fram hensynet til rekruttering som bare blir viktigere og viktigere for forsvaret.

– Da tenker vi også på ektefellene til forsvarets ansatte. Det blir viktigere og viktigere at forsvarets anlegg ligger der det også er muligheter for ektefellene å finne arbeid, sier Ine Eriksen Søreide.

Hun peker på at Værnes og Stjørdal ligger midt i et stort arbeidsmarked med pendleravstand både til Trondheim og Steinkjer.

Stjørdals varaordfører Ole Hermod Sandvik legger ikke skjul på at han er meget fornøyd med de tydelige signalene fra sin partifelle på toppen av forsvarsdepartementet.

– Værnes og Stjørdal har veldig mange kvaliteter som bør være attraktivt både for forsvaret og ikke minst for samfunnsøkonomien, konkluderer Sandvik.

Varaordføreren har selv bakgrunn som offiser på Værnes. Sammen med politikerkolleger fra Stjørdal har Sandvik jobbet i mange år for å poengtere kvalitetene som Værnes har å tilby når forsvaret nå går gjennom en stor omstilling.

Stjørdals vartaordfører inviterte partifellene forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og stortingsrepresentant Elin Agdestein til kaffe på Holms konditori. Foto: Jan Erik Sundøy