Mandag og tirsdag morgen ble det oppdaget innbrudd hos Røde Kors i Malvik og Selbu. Det opplyser Sør-Trøndelag Røde Kors i en pressemelding.

Det var adressa.no som omtalte saken først.

- Vi fikk melding om innbruddet hos Malvik Røde Kors mandag formiddag. Patruljen på stedet beskriver om mye rot på stedet og at det tatt en god del ting, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt i Sør-Trøndelag, Kirsten Bergstrøm.

Kan gå utover sikkerheten

- Det er både trist og fortvilende at vi mister dette utstyret, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors i pressemeldingen.

Fossen er bekymret for om noe av utstyret som er borte, kan føre til lavere sikkerhet.

- I verste fall mangler våre mannskaper nødvendig utstyr dersom de nå må rykke ut på søks- eller redningsaksjoner, sier Fossen til adressa.no.

Borttatt utstyr

Lensmann i Malvik og Stjørdal, Marit Helene Stigen, opplyser til Bladet at innbruddet i Røde Kors-huset på Grønberg i Hommelvik skal ha skjedd i løpet av helga, og at søk- og redningsutstyr er blant de stjålne gjenstandene.

- Vi har ikke den fulle oversikten over bortatte gjenstander ennå, men vil motta en liste etter hvert, sier Stigen.

Brøt seg inn dør i Malvik

Gjerningspersonene har tatt seg inn i huset ved å bryte opp en dør.

Politiet gjennomførte mandag en åstedsundersøkelse og har sikret spor på stedet. Stigen sier de så langt ikke har konkrete mistenkte, men at politiet er interesserte i tips.

- Dersom noen har sett eller hørt noe som kan knyttes til saken vil vi gjerne komme i kontakt med dem, sier Marit Helene Stigen.