Dette er ellevte gangen Halsen Musikkforening gir overskuddet fra konserten til sitt mikrokredittprosjekt. Overskuddet er med på å skape nye arbeidsplasser og bidrar til at flere fattige i Bolivia får et bedre og mer verdig liv. Prosjektet har undertittelen «Fra almisser til verdighet».

Arrangørene lover en meget variert konsert der både elever fra Ole Vig Videregående og Halsen Musikkforening får vist seg fram fra scenen i Stjørdals nye flotte storstue.

– Alle som kommer vil i tillegg til å støtte en meget god sak, få en hyggelig musikalsk opplevelse med levende spilt musikk, lover Aage Ertsgaard i Halsen Musikkforening.

Fra programmet kan nevnes at elevene fra musikklinja bidrar med fløytesolo og flere kjente sanger med piano- og gitarkomp. Musikkforeningens medlemmer vil også bidra som solister og med ulike duetter. I tillegg vil selvsagt hele korpset spille under ledelse av sin faste dirigent Espen Andersen.

Det var Muhammad Yunus som vant Nobels fredspris i 2006, som inspirerte Halsen Musikkforening til å starte et lokalt mikrokredittprosjekt. Formålet med Stjørdalsprosjektet er at Stjørdals befolkning, kultur- og næringsliv utfordres til å rette oppmerksomheten mot fattigdomsbekjempelse ved hjelp av mikrokreditt.

Mikrokreditt handler om mye mer enn selve pengene. Det dreier seg om å vise tillit til mennesker som ikke har annen sikkerhet å vise til enn sin egen verdighet og vilje til å gjøre noe for å bedre egen tilværelse. Tillit Lånekundene som får nytte av pengene i Stjørdalsprosjektet, skal selv få muligheten til å reise seg opp av fattigdommen. Flere fattige skal gis muligheten til å skape seg et nytt liv.

Siden den spede begynnelse i 2006 har Halsen Musikkforening overført over 175.000 kroner til banken som Misjonsalliansen driver i Bolivia. Det er først og fremst to store aktiviteter som har generert penger mye penger. Det er avslutningskonserten på Ole Vig-året i 2007 som ga drøye 54.000,- og ikke minst gaven fra Avinors leverandører og samarbeidspartnere i forbindelse med avslutningen av tre større byggeprosjekt på Værnes våren 2010.

– Denne gaven til HMF medførte at vi kunne gi over 63.000 kroner videre til banken vår i Bolivia. De årlige konsertene har i tillegg gitt i gjennomsnitt sju tusen kroner i overskudd, sier Aage Ertsgaard.