Rektor Bjørg Sissel Kvannli ved Meråker videregående skole gleder seg over god søkning til skolen foran neste skoleår. I vår har 260 søkere Meråker vgs. som sitt førsteønske. På samme tid i fjor var søkertallet 210, 50 færre enn i år.

- Dette kan endre seg underveis. Men et søkertall på 260 viser at vi er en attraktiv skole. Det er godt å ta med seg når vi går inn i et nytt trøndersk storfylke, sier Bjørg Sissel Kvannli.

Uavklart

Søkertallet er én ting. Hvor mange elever skolen til slutt får lov til å ta inn, kan være noe helt annet. Det er ennå ikke avklart.

- Tallet blir neppe så mye høyere enn det vi fikk ta inn i fjor. Da lå tallet på rundt 190 elever, sier hun.

Rektor sier samtidig at dette vil være en fornuftig kapasitet med tanke på rasjonell drift.

Populært

Meråker vgs. er ikke bare videregående skole for lokale elever som har Meråker som sin nærskole. Skolen har også statlig finansierte landslinjeplasser der ungdom fra hele landet kan søke seg til skolens tilbud innen langrenn og skiskyting.

Dette er åpenbart et populært tilbud for ungdom med ambisjoner innenfor langrenn eller skiskyting.

Landslinjer

- Av de 260 søkerne har 120 søkt til landslinjene. Dette er de som har Meråker som sitt førstevalg. Vi må regne med ast det også er en del som har ført opp Meråker som andrevalg, sier rektor.

Men her er det kamp om elevene, og Bjørg Sissel Kvannli er klar over at en del av de 120 til slutt kan komme til å velge andre toppidrettstilbud.

Nytt inntak

Meråker vgs har kapasitet til å ta 220 elever. I år har skolen rundt 190 elever, men for bare to år siden var elevtallet helt nede i 174. Det er så avgjort godt under det skolen selv anser som ideelt og ønskelig.

Etter at førsteinntaket nå er unnagjort, er det nytt inntak tidlig i juli. Men elevtallet kan endre seg helt fram til skolestart i august.