Det er stortingsvalg til høsten, et viktig valg for alle, sier Kristin Jensen, leder i årets 1. mai–komite i Stjørdal.

Taler og appeller

– Det er som tradisjonen tro start i Breidablikkvegen, og Torget som endestasjon. Her er det mange paroler å gå under, og flere partier og lag har seksjoner i toget. Hovedparolen er «trygge jobber– nytt flertall». Jeg kan også nevne at Forradal Arbeiderlag har sin parole « Bygg Hegra barneskole nå, bevar grendaskolene». Sosialistisk Venstreparti har parolen «Nei til USA–base på Værnes».

Flere appeller, og til Stjørdal kommer Torgeir Strøm helt fra Fosnes, for å ha sin appell som fylkespolitiker i Nord Trøndelag og listetopp for Sosialistisk Venstreparti i fylket foran høstens valg.

Lokal appellant for partiet Rødt, er kommunestyrerepresentant Espen Myhr Grandalsmo. Martin Solheim, har appell for AUF og Didrik Sollihaug har appell for Sosialistisk Ungdom. Norsk Folkehjelp er representert med appell ved Martha Lall.

Ap–taler i kirka

Det er gudstjeneste i både Værnes kirke og Skatval kirke 1. mai. I Værnes kirke slipper Toril Sandvik, Stjørdal Arbeiderparti, til med tale, mens det er kallskapellan Linda Taraldsen Aune som leder gudstjenesten. På Skatval har Ann Inger Leirtrø fra Arbeiderpartiet, etter gudstjenesten, tale i Kirkestua. Her er det appell ved Marius Haugan Lillegjerde.

– Lang dag, finnes det noe kaffe og mat?

– I Hegra starter de med frokost på Folkets hus. Det samme gjør de også i Lånke, Folkets hus der også. I Lånke blir det også under frokosten en appell ved May Britt Sørmo Ervik. I sentrum er Fagligpolitisk senter, tett ved Torget, åpent. Her selger Stjørdal Arbeiderkvinnelag både kaffe og kaker, sier Kristin Jensen.