– Henvendelsene er mange. Særlig er det fortvilte, enslige mødre som etterspør et kommunalt tilbud sommers tid, et tilbud likt skolefritidsordninga.

Det er Joar Håve, gruppeleder for Stjørdal Arbeiderparti, som sier dette. Han forteller om flere henvendelser hvor et kommunalt avlastningstilbud gjennom sommeren etterspørres av stadig flere.

Verst for enslige

– Vi har ikke et tilpasset tilbud for sommeren i år. Jeg har fått mange henvendelser, også en i dag, og det er særlig enslige med mindreårige barn, som fortvilt melder sine behov for hjelp med barna noen uker gjennom sommeren. Det er foreldre som er i jobb, og som da får store utfordringer med tilbud for ungene. Det er også nyinnflyttede ektepar, som ikke har nettverk i kommunen, som utfordres når begge parter er i jobb. I kommunestyret torsdag denne uke tar jeg opp saken gjennom en interpellasjon, i den hensikt å få på plass et kommunalt tilbud i sommer, sier Håve i en kommentar til Bladet.

Uten tilbud

Stjørdal kommune står i sommer helt uten et heldags aktivitetstilbud. Dette er en «brann» Håve nå håper kan slukkes. Det må skje raskt, og Håve peker spesielt på månedene juni og august som mest aktuelle for et tilbud.

– Fellesferien er som regel mindre etterspurt av de som trenger tilbud eller hjelp for å få hverdagen sammen. Siden vegen fram til juni er kort, må det handles raskt, og alt må ikke forventes optimalt. Likevel, jeg mener det skal være mulig å etablere en løsning slik at de som trenger bistand i sommer, får det. En kommune på vår størrelse bør også ha et tilbud for foreldre som er i jobb, og som ikke har fri gjennom hele sommeren, sier Joar Håve en dag før interpellasjonen i kommunestyret.